Pla general d'un operari de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant col·locant un cartell informatiu en una de les platges del municipi.

Un servei d'informadors vetllarà pel compliment de la normativa a les platges de l'Hospitalet de l'Infant

L'Ajuntament instal·la cartells informatius per evitar la propagació del coronavirus

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant crearà la figura dels informadors de platja aquesta temporada per garantir que es compleixin les mesures de seguretat arran de la crisi sanitària del coronavirus. Segons la regidora de Turisme, María José Gómez, aquestes persones vetllaran pel compliment de la distància social i controlaran l'aforament a les platges del municipi. El consistori ha col·locat aquest divendres cartells informatius on es recullen les principals recomanacions i normatives. A més, no s'han instal·lat dutxes, rentapeus i jocs infantils i esportius, per evitar la propagació del virus.

La regidora de Turisme ha afirmat que les platges del municipi acostumen a ser «tranquil·les» i «poc massificades». Per aquesta raó, preveu que el control de l'aforament serà necessari només a la part nord de la platja de l'Arenal, que s'estén des de l'espigó fins al camp de futbol, ja que és la més urbana.

A banda, el consistori resta a l'espera que la direcció general de Costes del govern espanyol procedeixi a la regeneració de la sorra. Un cop s'hagin acabat aquests treballs, s'instal·laran les passarel·les i podran obrir les guinguetes, entre altres serveis.

El municipi, que forma part de la Taula per un Litoral Sostenible, ha demanat a l'executiu espanyol que exoneri del pagament de les taxes d'ocupació els concessionaris dels serveis, des del començament de la pandèmia fins a finals d'any. Amb tot, l'Ajuntament estudia la possibilitat de reduir el cànon per l'adjudicació dels serveis de temporada.