Comença l'enderrocament de l'antic Hostal Bona Estada de Salou

Aquest dilluns, 16 de desembre, han començat els treballs amb maquinària pesant per enderrocar l'immoble i deixar pas a una nova plaça pública al Nucli Antic
Aquest matí han iniciat les tasques d'enderrocament de l'edifici ubicat al carrer de Ponent. | I. Alcalá

 

L'emblemàtic Hostal Bona Estada de Salou ja és història. Els treballs de desmuntatge de l'immoble havien engegat fa tres setmanes, però aquest dilluns és quan ha entrat en acció la maquinària pesant per tal d'enderrocar l'edifici construït l'any 1978 entre els carrers de Ponent i Mestral. En poques setmanes, aquest espai es convertirà en una nova plaça pública.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

190 metres quadrats lliures per esponjar el Nucli Antic amb una nova plaça

L'Ajuntament de Salou va adquirir l'antic hostal el passat mes de maig per uns 800.000 euros. L'objectiu era acabar amb el darrer edifici que hi ha adossat a l'església de Santa Maria del Mar i alliberar així totes les façanes del temple. Cal recordar que fa uns anys es va fer una actuació similar a l'altra banda de l'absis de l'església, quan es va enderrocar l'antiga Casa de Càritas i es va donar pas a la plaça del Mossèn Jaume Constantí.

 

La demolició i la retirada de tota la runa quedarà enllestida en pocs dies. Serà llavors quan comenci la segona fase de l'obra, transformar els 190 metres quadrats que queden lliures en una nova plaça d'ús públic en el cor del Nucli Antic. La urbanització de la plaça, tot just davant de la Biblioteca Municipal, anirà a càrrec de Construccions Vinaixa i el termini per enllestir el nou espai serà de tres setmanes més. 

 

Cal recordar que aquesta plaça comptarà amb un monument de reconeixement al Ball de Bastons de Salou, una de les propostes guanyadores del procés de pressupost participatiu engegat aquest 2019. El monument, que es construirà en bronze, és obra de l’escultora montblanquina Natàlia Ferré i representarà una parella de bastoners a escala real.

 

 

Amb aquesta actuació, «aconseguim tenir més espais urbans i de convivència dedicats a les persones. El que fem és millorar la qualitat de vida dels salouencs i salouenques, però també dels nostres visitants», ha sintetitzat l'alcalde, Pere Granados, qui ha dit que avui és «un dia històric».

 

El pressupost de l'enderroc de l'immoble i la posterior construcció de la nova plaça ronda els 100.000 euros. A més, l'adquisició de la nova escultura de bronze que presidirà la plaça tindrà un cost d'uns 40.000 euros més.