GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Una nena d'onze anys rep insults masclistes durant un torneig de futbol a Salou

Claudia Gómez, una de les promeses que participa en el torneig internacional Winter Cup Salou, va haver de suportar els insults d'una mare que es trobava entre el públic

El Complex Esportiu Futbol Salou ha estat l'escenari aquest diumenge, 8 de desembre, d'una situació molt desagradable que posa en evidència que les actituds masclistes són encara molt presents en el món de l'esport. Les instal·lacions del Vial del Cavet acullen durant aquest llarg cap de setmana de pont la Winter Salou Cup, un torneig de futbol base internacional que compta amb la participació de centenars de promeses del futbol d'arreu. Durant un dels partits, una d'elles, Clàudia Gómez, va patir els insults masclistes d'una dona que es trobava entre el públic.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«És una vergonya que encara passin aquestes coses. Mai ens havíem trobat una situació així»

«És lamentable que la mare d'un altre nen pugui actuar d'aquesta manera. Hi havia una mare o dues de l'equip rival que li van cridar bruta i marimacho i li deien que no havia d'estar jugant a futbol. Va ser una situació molt incòmoda i les van haver de cridar l'atenció. Aquesta gent sense respecte no hauria de ser-hi allà. Ja és prou difícil que una nena estigui jugant en un equip de nens», explica a TarragonaDigital María Villagra, la mare de la nena que va rebre els insults.

 

«A la Claudia li apassiona el futbol i ha estat encantada amb el torneig, però sempre hi ha signes de masclisme contra els que no pots lluitar», lamenta. En aquest sentit, afirma que «és una vergonya que encara passin aquestes coses i que critiquin una nena pel simple fet de jugar a futbol. Mai ens havíem trobat una situació així».

 

La Clàudia Gómez té 11 anys i és de Palència. Forma part d'una escola de tecnificació a Valladolid i ha estat seleccionada per jugar a Salou amb l'Acatec Valladolid. És una de les dues úniques nenes que participen en aquest torneig que atrau fins a la Costa Daurada desenes de clubs de tot Espanya i alguns d'estrangers. «No coneixia a cap altre dels nens de l'equip, però ella és una valenta i va voler venir», explica la mare.

 

 

Tanmateix, María es mostra agraïda amb l'actitud posterior que han demostrat des de l'equip rival: «Li han demanat disculpes jugadors i representants del club. L'entrenador també ha parlat amb nosaltres i lamenta el que ha passat. Ella no ho va arribar a sentir durant el partit, però aquestes coses no es poden permetre».

 

Un torneig internacional sense vestuaris per a noies

D'altra banda, els pares de la Clàudia lamenten que no s'habilitessin vestidors femenins durant el torneig. «És incomprensible que ens haguéssim de buscar la vida, quan se suposa que és un esdeveniment internacional i saps que vindran nenes a jugar», exposen. En aquest sentit, la mare de la Clàudia reconeix que «sabem que les noies ho tenen molt més difícil en aquest món, però la meva filla s'esforça per trobar un forat».