Imatge d'un dels trens realitzant les proves de circulació i seguretat a la variant de Vandellòs

Suspendran durant tres dies els trens de la línia R16 per la posada en marxa del Corredor

Tots els serveis ferroviaris entre Tarragona i l'Hospitalet de l'Infant s'interrompran entre les 19 hores del 10 de gener i les 6 del matí del dia 13

En menys d'un mes, els trens deixaran de passar per l'actual traçat ferroviari de la costa entre l'Hospitalet de l'Infant i Salou. La posada en marxa de la variant de Vandellòs del Corredor Mediterrani, prevista pel pròxim 13 de gener, suposarà que tots els serveis ferroviaris passaran a circular per les vies d'ample europeu que connecten les noves estacions de l'Hospitalet de l'Infant i Cambrils amb la del Camp de Tarragona. Per tal de fer efectiu el canvi de vies, Adif haurà d'executar uns treballs que obligaran a suspendre la circulació de trens el cap de setmana del 10 al 13 de gener.

Les obres entre Tarragona i l'Hospitalet de l'Infant obliguen a substituir el servei per carretera

Les darreres obres per posar en marxa la doble via entre Tarragona i l'Hospitalet de l'Infant afectaran tots els serveis comercials que passen per aquest tram, trens de mitja i llarga distància com Euromeds i Talgos, però també els Rodalies de la línia R16 que connecta Barcelona amb Tortosa. 

Per aquest motiu, Renfe ha habilitat un Pla Alternatiu de Transport, consistent en un servei de transbords per carretera per tal de garantir la mobilitat metre durin els treballs. La suspensió del trànsit ferroviari es farà entre les 19 hores del divendres 10 de gener i les 6 del matí del dilluns dia 13.

Com quedarà el servei de Rodalies amb l'obertura de la variant de Vandellòs?

Tot i que l'entrada en servei del Corredor és pràcticament imminent, encara no es coneix com quedarà l'entramat de connexions als municipis de la Costa Daurada afectats pel nou traçat. De fet, la venda anticipada de bitllets d'alta velocitat no existeix a partir del 13 de gener. Pel que fa al desmantellament de les vies actuals, tot i que és una promesa del govern espanyol, tampoc es coneix en quins terminis s'executarà.

En aquest sentit, la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat (pdf.camp) i l'Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP) van convocar aquest dissabte a Tarragona una manifestació per reclamar que s'aturi el projecte de desmantellament de la via de la costa. Alerten que la desaparició de les estacions actuals suposarà un greuge pel transport públic del territori.


Comentaris