Jordi Cervera, Amadeu Vidal i Heriberto Berón, guanyadors dels Premis Vila de Cambrils 2019

Les obres premiades es titulen 'Cuina Marinera', 'Davant d’una fotografia' i 'Continuïtat' (poesia)
Heriberto Berón, Amadeu Vidal i Jordi Cervera acompanyats de l'alcaldessa de Cambrils i la regiroa de Cultura, Cinta Ballesté | cedida

L'escriptor i periodista cultural reusenc Jordi Cervera Nogués s'ha erigit guanyador del 9è Premi de Narrativa Marítima Josep Lluís Savall de Cambrils, per la seva obra titulada 'Cuina Marinera'. Cervera ha recollit el guardó el migdia d'aquest diumenge, 24 de novembre, un premi que consisteix en 3.000 en metàl·lic en concepte de drets d'autor i la publicació del llibre per l'Editorial Cossetània.

Jordi Cervera ha escrit diversos llibres de poemes i novel·les i ha estat guardonat amb nombrosos premis literaris. Actualment el periodista col·labora en diversos mitjans de premsa escrita i treballa a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, on ha dirigit i presentat programes com 'La Catalana de Lletres', 'Indicat' o 'Catalunya Cultura Literatura'.

En poesia, guanyen Amadeu Vidal i Heriberto Berón

D'altra banda, el guanyador del primer premi de Poesia Vila de Cambrils ha sigut el barceloní Amadeu Vidal Bonafont amb la seva obra 'Davant d'una fotografia'. El premi consisteix en 500 euros en metàl·lic. Amadeu Vidal és un enginyer forestal amb una llarga trajectòria poètica, amb diversos llibres publicats i nombrosos premis guanyats. El segon premi de poesia, dotat amb 300 euros, se l'ha emportat Heriberto Berón Reichel, poeta argentí resident a Barcelona, per la seva obra 'Continuïtat'.

El jurat del Premi de Narrativa estava format per la professora Isabel Castro; la directora d'Angle Editorial, Rosa Rey; l'escriptor Pau Vidal, l'escriptor i dramaturg Jordi Folch i la bibliotecària Eva Ferré. Pel que fa al jurat del 8è Premi de Poesia, el formaven pel poeta Adrià Targa; el professor i escriptor Robert Benaiges; el filòleg i escriptor Adam Manyé; la poetessa Rosa Comes, i la directora del Servei Local de Català, Helena Martínez.

"❗ ATENCIÓ: El veredicte del jurat popular per a l'home que va matar una jove a Salou" "🗣 VILA-SECA: 19 noves parelles lingüístiques per aprendre català"