GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Arriben les III Jornades Gastronòmiques del Calçot a Mont-roig del Camp i Miami Platja

Del 14 de febrer a l'1 de març, onze restaurants del municipi han preparat menús i plats on el calçot serà el protagonista en múltiples opcions culinàries
Les Jornades Gastronòmiques del Calçot se celebren del 14 de febrer a l'1 de març | Cedida: Mont-roig Miami Turisme

 

Després de l'èxit de l'any passat, arriben les segones Jornades Gastronòmiques del Calçot a Mont-roig i Miami Platja. Coincidint amb la recol·lecció d'aquesta hortalissa tan nostrada i significativa, en aquest municipi del Baix Camp se celebren quinze dies per gaudir i degustar aquest aliment tan esperat.

 

Onze restaurants s'han adherit, aquest any, a la proposta i oferiran diverses opcions culinàries amb menús especialsplats especials, menús tradicionals de calçotada i tapes especials, totes elles al voltant del calçot. Cada establiment oferirà una d'aquestes opcions, els restaurants que hi participen són: Balmar, Can Salvador, Can Tabares, Casa Xavi, Eclipse, El Pati de la Granota, Gino's, La cuina de l'Ermita, La Tasca d'en Joan, Mas d'en Romeu i Plats & Co. Podeu consultar en aquest enllaç tota la informació referent als menús, preus i horaris de cada restaurant.

 

Mont-roig posseeix un sòl sedimentari ideal pel cultiu del Calçot

El calçot descobert a valls a finals del segle XIX s'estengué pel Camp de Tarragona arribant a Mont-roig i Miami a principis del segle XX. Actualment Mont-roig del Camp és un dels principals municipis productors de calçots a Catalunya. El sòl sedimentari ric en nutrients, així com el clima, marcat especialment pel mestral, doten al calçot que es produeix en aquest municipi de molta qualitat, diferenciant-se al Camp de Tarragona. Actualment al municipi existeixen una desena de productors de calçots, uns calçots que es reparteixen per tot el país i que durant les Jornades Gastronòmiques del Calçot seran els principals protagonistes.

 

Un municipi ple de propostes gastronòmiques i turístiques

Les Jornades del Calçot també són una bona excusa per aprofitar i passar un dia diferent per aquesta vila. On no només podreu degustar els calçots, sinó que també podreu visitar indrets plens d'encant. Com l'ermita de la Mare de Déu de la Roca i l'ermita de Sant Ramon de Penyafort, ambdues assentades damunt la Muntanya Roja, la qual dona nom a la vila de Mont-roig del Camp. Una vila que segles enrere, estava tancada per muralles i presidida per un castell i que avui dia es pot viatjar pels seus orígens fent una passejada pel nucli antic de Mont-roig.

 

Si sou més d'art que d'història, no us podeu perdre el paisatge que va inspirar a Joan Miró a través de la ruta "el paisatge emocional de Miró" la qual transcorre pels indrets més especials del municipi que va transformar en art universal. Pels que sou més de mar que de muntanya, també teniu la vostra opció i és que les platges o cales de Mont-roig i Miami són un lloc idoni per a fer un bon passeig.

 

Sens dubte, un municipi ple de propostes gastronòmiques i turístiques per passar un dia complet amb tota la família.