Cartell de les Jornades de l'oli nou a Mont-roig 2020

Arriben les Jornades de l’oli nou de Mont-roig del Camp

Del 8 al 22 de novembre, podreu comprar l'oli del primer raig que més us agradi, a l’establiment o a domicili

La plana del Camp de Tarragona ha estat, des de temps immemorials, una terra fèrtil que ens ha proporcionat els millors fruits. Actualment, aquesta agricultura ancestral arriba als nostres dies oferint-nos productes típics de la Mediterrània com l’oli, el calçot i la farina de garrofa. 

El clima, de temperatures suaus i la terra rica en nutrients, resulten elements clau per donar-nos uns productes de la terra reconeguts per la seva  elevada qualitat.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Amb la tardor i l’arribada dels seus fruits, arriba un dels plaers gastronòmics que tots els ‘foodies’ esteu esperant, l’oli nou de Mont-roig del Camp, un Oli d’Oliva arbequina Verge Extra. Amb el seu aroma d’oli del raig sense filtrar, aquest elixir daurat et transportarà directament a la premsa del molí.

Productors i productes locals d’alta qualitat

Enguany, 6 dels productors del municipi, oferiran del 8 al 22 de novembre, l'oli del primer raig als seus establiments i donaran per engegada les Jornades de l'oli nou de Mont-roig del Camp.

Com tots sabem, les circumstàncies actuals no faciliten la mobilitat dels ciutadans. Per aquest motiu, si no t'és possible adreçar-te a l'establiment, molts d'ells ofereixen servei d'entrega a domicili. D'aquesta manera, tothom podrà gaudir d'aquests productes de qualitat amb tota la seguretat i sense moure's de casa.

Els productors i productores que participen enguany a les jornades de l'oli nou de Mont-roig del Camp són: 

Anton Blanc Fruits
Arran de Terra
Molí del Baix Camp
Oli Tambaler
Oli Tasta’m
Olis Solé


Respira  gastronomia, aposta pel consum de proximitat i donaràs valor a la sostenibilitat i a la qualitat de l’elixir daurat de la Costa Daurada!
 

L'elixir daurat

Torrada de pà amb tomàquet i oli
L’oli és el producte per excel·lència de la Mediterrània i de Mont-roig del Camp | Cedida

L’oli d’oliva verge extra s’elabora amb les olives arbequines recollides de forma manual i directa dels camps de conreu del municipi. Aquest oli es produeix sota la normativa de la Denominació d’Origen Protegida Siurana.

És un oli natural, obtingut en primera premsada a partir de procediments mecànics que no modifiquen la seva composició i, per tant, és un oli d’una qualitat extraordinària per la seva baixa acidesa, bon sabor i magnífiques qualitats organolèptiques

L'horta i la garrofa

Pel seu gust dolcenc, la  farina de garrofa s'adiu particularment amb la pastisseria i com a substitut del cacau en pols o la xocolata, però també té la seva utilitat en plats salats.

Aquest tipus de farina és un producte alimentari amb nombroses propietats i beneficis per a la nostra salut. És baixa en greixos i calories. Conté sucres naturals. No conté excitants. És font de proteïnes, hidrats de carboni, fòsfor, potassi, calci, ferro, pectina i vitamines. És rica en fibra, laxant, bactericida i protegeix la mucosa intestinal. És antioxidant i redueix el colesterol.

Galetes
La garrofa s'utilitza fonamentalment en forma de "farina", feta amb la polpa torrada | Cedida

Per exemple, les  Mont-rogetes són les galetes típiques del municipi i estan elaborades amb aquest ingredient autòcton i distintiu del territori. El sabor característic de la garrofa, junt amb la resta d'ingredients, fan d'aquestes galetes un producte únic, dolç i saludable al mateix temps.

La farina de garrofa ofereix també oportunitats per a la nutrició dels celíacs, ja que no conté gluten.

El calçot

Actualment a Mont-roig del Camp existeixen una desena de productors de calçots.

És tal la fama d'aquest producte, que es reparteixen per tot el país, i a més, són protagonistes de les Jornades Gastronòmiques del Calçot, les quals se celebren cada any al municipi amb l'objectiu de valorar aquesta hortalissa a cuina.

Calçots
Mont-roig del Camp és un dels principals municipis productors de calçots a Catalunya | Cedida

Des de Mont-roig Miami Turisme, animen a la ciutadania a participar en el sorteig que es realitzarà mitjançat Instagram al perfil de @montroigmiamiturisme. Si hi participes podràs guanyar un premi d'escàndol: 'L'OLI PER TOT L'ANY'!

Estigues atent a les xarxes socials i al web — mont-roigmiami.cat — per assabentar-te quan hi publiquin les bases del sorteig.