Plega Josep Poblet

L'alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona no optarà a la reelecció el proper mes de maig

Josep Poblet ho deixa. L'alcalde de Vila-seca des de 1993 i president de la Diputació de Tarragona des de 2007 posa el  punt final a la seva trajectòria política i no tornarà a presentar-se per revalidar l'alcaldia després d'haver guanyat les sis anteriors eleccions locals al seu municipi. Així ho ha anunciat aquest dimarts, 29 de gener, en una conferència privada que ha ofert en un conegut hotel de la Pineda.

Poblet, de 62 anys, ha fet l'anunci, tal com va avançar, un cop ha passat la festa major d'hivern del municipi, la festa major de Sant Antoni. Tot i que s'havia donat per fet que Poblet repetiria per setena vegada, a la conferència ha saltat la sorpresa i l'alcalde de Vila-seca ha anunciat que «ha arribat el moment de fer un canvi de cicle, d'injectar nova joventut preparació». Poblet ha recordat que «fa 32 anys» que té responsabilitats a l'Ajuntament de Vila-seca —és regidor des de 1987—, els darrers 26 a l'alcaldia.

Josep Poblet, 26 anys com alcalde de Vila-seca

Josep Poblet, també president de la Diputació Provincial de Tarragona,  va guanyar les seves primeres eleccions municipals l'any 1995 però ja havia accedit a la vara d'alcalde dos anys abans, el 1993, amb la renúncia de l'aleshores batlle Joan Maria Pujals, qui va abandonar l'alcaldia d'aquest municipi del tarragonès per tal de desenvolupar tasques de conseller del govern de la Generalitat de Catalunya.

En les darreres conteses electorals, Josep Poblet ha revalidat, còmodament, la seva majoria de govern fins arribar a les majories absolutes de les darreres eleccions.

Dotze anys president de la Diputació de Tarragona

Poblet és des de fa dècades un dels pesos pesats de Convergència i Unió (CiU), i ara el PDECat, a les comarques de Tarragona. Tant és així que va ser diputat al Parlament de Catalunya entre 2003 i 2006 i entre 2010 i 2011. La seva figura, però, ha adquirit encara més rellevància en els darrers tres mandats: en els darrers dotze anys, des de 2007, és el president de la Diputació de Tarragona. Ara, Poblet, en una històrica decisió, diu adeu a la política.

També et pot interessar

— L'Editorial de TarragonaDigital: 'Poblet diu adéu'

 OPINIÓ | Jordi Manent: 'El miracle de Josep Poblet i Joan Maria Pujals'

Diferents grups inversors interessats en reflotar Port Halley de Vila-seca