cotxe cremat

A judici per venjar-se de la seva exparella calant foc a tres cotxes i a zones protegides a la Pineda

Es tracta d'un veí de Reus de 48 anys

El jutjat penal de Tarragona acollirà el judici d’un veí de Reus de 48 anys que va calar foc a diversos cotxes i a una zona natural protegida de La Pineda. Els fets van tenir lloc el 12 d’octubre del 2017, quan l’acusat, «amb ànim de perjudicar el patrimoni de [...], amb qui havia tingut una relació sentimental», va calar foc al seu cotxe, un Hyundai Coupé, segons recull  el ‘Diari de Tarragona’. El cotxe estava aparcat al carrer de Pau Casals de La Pineda i va provocar danys per un valor de 1.100 euros.

Dues hores més tard del mateix dia, l’acusat va calar foc a dos cotxes més, un Ford Focus i una Citroën Berlingo, que estaven aparcats prop de la discoteca Pacha La Pineda. L’home duia a sobre diversos encenedors i un pot de gas inflamable per recarregar-los. L’acusat, però, no va acabar la seva acció amb la crema dels tres vehicles. A continuació es va dirigir a l’espai protegit de la Séquia Major, prop del carrer d’Amadeu Vives, i va calar foc a la zona forestal, cremant uns 16 metres quadrats. Va fer el mateix al parc Pont dels Arcs, on van cremar cinc metres quadrats i cablejat elèctric.

Finalment, l’home va ser interceptat pels Mossos d’Esquadra a prop de l’ermita de La Pineda. Els agents van registrar-lo i van trobar els encenedors i el pot de gas, i l’acusat no va poder donar una explicació sobre els incendis. La policia catalana se’l va endur a comissaria i va ser detingut.

Per tot, la fiscalia demanatres anys i vuit mesos de presó i una multa de 5.040 euros, a més d'una indemnització de 169,36 euros per la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de la Generalitat per les despeses de l’extinció, una altra indemnització de 400 euros per l’Ajuntament de Vila-seca pel foc al parc i 6.836 euros a una asseguradora. L’home és veí de Reus, té 48 anys i està acusat d’un delicte continuat de danys en calar foc als tres cotxes i al parc; i d’un delicte d’incendi forestal no propagat en zona protegida.


Comentaris