Façana del Palau de Justícia de Tarragona

Vuit persones, a judici per estafar la Seguretat Social amb una empresa falsa a Salou

Tres dels acusats van contractar falsament els altres cinc perquè poguessin cobrar l'atur

L’Audiència Provincial de Tarragona jutjarà aquest gener vuit persones acusades dels delictes continuats de frau a la Seguretat Social, de pertinença a grup criminal i de falsedat de documents oficials i mercantils. Els fets van tenir lloc entre el 2013 i el 2015, i els acusats formaven part d’una empresa de Salou que no tenia activitat comercial i feia contractes falsos perquè cinc persones poguessin cobrar l’atur i residir a l’Estat.

Segons informa el ‘Diari de Tarragona’, tres dels acusats eren els administradors o apoderats d’aquesta empresa falsa i s’enfronten a cinc anys i nou mesos de presó i set anys de prohibició d’obtenir subvencions, beneficis o incentius de la Seguretat Social. A més, també se’ls demana tres anys més de presó i una multa per un altre delicte de falsedat de documents oficials i mercantils.

La resta dels acusats, cinc persones, són els que van ser contractats amb contractes falsos i se’n van poder beneficiar. Se’ls demana tres anys de presó i una multa de 3.000 euros per quatre delictes de frau a la Seguretat Social i quatre de falsedat documental oficial i mercantil.

La Fiscalia recull que tres dels acusats van constituir l’empresa amb l’objectiu d’aconseguir un benefici il·lícit a costa de la Seguretat Social. La companyia falsa era Belabes 2009 SL, creada el novembre del 2009 i ubicada al carrer Major de Salou i amb l’objecte social el comerç a l’engròs i al detall de productes d’hostaleria i la venda a l’engròs de productes alimentaris i begudes.

Els tres acusats van contractar, a canvi de diners, cinc persones més amb l’objectiu que cotitzessin a la Seguretat Social i poguessin aconseguir, un cop simuladament acomiadats, l’atur o documents per renovar els permisos d’estrangeria. Quatre dels acusats van aconseguir beneficiar-se de 3.673, 4.115, 1.278 i 639 euros, mentre que el cinquè va aprofitar-ho per temes d’estrangeria.


Comentaris