Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades dels diaris en paper del Camp de Tarragona

Junts per Cambrils expulsa Joan Maria Artigau del seu grup municipal a l'ajuntament

Amb l'expulsi√≥ d'Artigau es tanca la primera gran crisi de mandat del PDeCAT de Cambrils | Artigau assegura que no sap res ¬ęoficialment¬Ľ
Juan Maria Artigau, Maria Llu√Įsa Gen√©, Llu√≠s Abella, Marta Borr√†s i Jordi S√°nchez, els cinc primers de la candidatura. | TarragonaDigital.com

 

El mandat ha comen√ßat mogut a Junts per Cambrils. Despr√©s que el passat dia 20 de juny es fessin p√ļbliques les fortes discrep√†ncies en el si del grup municipal dels neoconvergents que van portar que un dels regidors de Junts per Cambrils, Joan Maria Artigau, caigu√©s de l'organigrama de govern municipal - el govern cambrilenc est√† configurat per un pacte a tres entre Esquerra Republicana, Junts i Nou Moviment Ciutad√†, Junts per Cambrils ha sol¬∑licitat ara formalment l'expulsi√≥ d'Artigau del grup municipal de Junts.

 

Segons ha pogut saber TarragonaDigital, la formaci√≥ liderada per Llu√≠s Abella va entrar ahir a registre de l'ajuntament el document pel qual sol¬∑licitava l'expulsi√≥ del fins ara regidor de Junts del grup municipal. La decisi√≥ arriba despr√©s que des de Junts per Cambrils van demanar a Artigau que deix√©s l'acta de regidor, cosa que, tal com va explicar el mateix Artigau, no pensava fer.

  

Preguntat per l'expulsi√≥ del grup municipal, Artigau assegura no saber res ¬ęoficialment¬Ľ i que t√© previst de seguida dirigir-se a la secretaria municipal per con√®ixer quina documentaci√≥ hi ha registrada i quina ser√† la seva situaci√≥ a partir d'ara. Tot apunta que si s'acaba materialitzant l'expulsi√≥ i Artigau efectivament no deixa l'acta de regidor - com li va demanar Llu√≠s Abella que fes-, passaria a ser regidor no adscrit.

 

Discrep√†ncies ideol√≤giques amb la Junta Local  

Entre les causes que van propiciar la crisi pol√≠tica en el si de la formaci√≥ neoconvergent hi figurava, segons va poder saber TarragonaDigital, el fet que Artigau suposadament havia estat menystingut en les negociacions per formar govern fins al punt que es va haver d'assabentar per terceres persones que li volien adjudicar la cartera de la policia municipal de Cambrils.

  

Les discrep√†ncies, per√≤, ja venien d'abans i tenien un rerefons m√©s ideol√≤gic. La tensi√≥ en el s√≠ de Junts per Cambrils ve de lluny i s'emmarca en el debat intern sobre si la formaci√≥ s'havia de mostrar p√ļblicament m√©s partid√†ria de la independ√®ncia de Catalunya o m√©s moderada en q√ľestions nacionals per focalitzar-se √ļnicament en la pol√≠tica local.

 

Amb l'expulsi√≥ d'Artigau, sembla que el primer gran foc del mandat cambrilenc ‚ÄĒque ha obligat, de retruc, a reconfigurar l'organigrama pol√≠tic i competencial del govern‚ÄĒ s'apaga. No obstant aix√≤, algunes fonts consultades apunten que ¬ęles lluites ideol√≤giques i de poder en el si del partit segueixen ben vives i l'episodi Artigau √©s nom√©s un tancament en fals de la crisi de posicionament que fa temps que es viu en el si del PDeCAT de Cambrils¬Ľ.

 

També et pot interessar

💬 Fes clic aqu√≠ per rebre al teu m√≤bil l'actualitat de Tarragona. √Čs gratis!

Comentaris