Gir de 180 graus: Una discoteca obligada a tancar 15 dies a Salou, podrà obrir avui

El jutge ha decidit anul·lar el tancament

Gir de 180 graus a la decisió de l'Ajuntament de Salou de tancar els tres locals d'oci nocturn que van ser desallotjats per incompliment de les normes i mesures de protecció dictades per les autoritats sanitàries. El motiu ha estat que un jutge ha decidit anul·lar el tancament de 15 dies, segons informa la patronal del sector d'oci nocturn Fecarsam.

L'Ajuntament havia decidit el tancament

El tancament de 15 dies decretat per l'Ajuntament va ser a causa del desallotjament de tres discoteques de Salou la passada matinada de diumenge, ja que no estava complint les normes de la desescalada.

Una de les discoteques va presentar un recurs contenciós-administratiu amb una petició de mesures cautelars demanant al jutge que deixés sense efecte el tancament de la discoteca. Aquest matí de divendres, s'ha celebrat la vista i el jutge ha donat la raó a la discoteca, que obrirà aquesta mateixa nit.

El tancament es va decretar a partir de quatre atestats de la Policia Local, tres d'ells sense concretar els incompliments i el quart, que els detalla, hi ha una errada a la data, ja que és del 31 de juny, quan el mes té 30 dies.

Presumpta persecució policial

La discoteca Tropical, local que podrà obrir avui, ha denunciat recentment «persecució policial», ja que ha estat objecte de 135 inspeccions en nou mesos per part de la Policia Local.

La nit dels fets, el propietari de la discoteca va alertar al 112 que hi havia una aglomeració de gent al carrer, ja que no els deixava entrar, perquè l'aforament el limiten al 40% —tot i que l'obligatori és el 50%— i, així, reduir el risc de contagi del coronavirus. Poc abans, la discoteca havia superat la inspecció administrativa dels Mossos d'Esquadra.

El jutge també ha tingut en compte que les aglomeracions eren a l'exterior del local, mentre que a l'interior, tal com acrediten les càmeres de seguretat, es complia amb la restricció d'aforament.

L'Ajuntament de Salou, disconforme amb la decisió

El jutjat, després de la decisió, ha emplaçat a l'Ajuntament de Salou a un tràmit d'audiència en la qual l’administració local posarà a disposició totes les proves perquè el jutge les pugui valorar i resoldre, i que acrediten que el local no va respectar les mesures i normes dictades per les autoritats sanitàries, posant en risc la salut de les persones. Tal com ha aprovat l'obertura de Tropical, les altres dues discoteques, el mateix jutge ha resolt mantenir el seu tancament.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, davant d'aquesta situació, ha reafirmat que «des de l’Ajuntament, sempre garantirem prioritàriament la salut i la seguretat de les persones i no permetrem cap activitat que la posi en perill».

"Llista: Les 6 platges per a gossos d'aquest estiu a la Costa Daurada!" "Agenda: Els actes de la Festa del Carme de Cambrils 2020!"