El jutge ordena el desallotjament imminent els ocupes de Vilafortuny

El propietari recupera l'habitatge 10 dies després | La pressió veïnal ha accelerat el desenllaç
Els Mossos protegeixen la casa i la separen dels concentrats. | MqB

Índex Amagar

Punt final a la història. Deu dies després que José María Calderón, veí de Vilafortuny, descobrís amb sorpresa com quatre ocupes s'havien apropiat del seu habitatge mentre ell era de visita a Barcelona, el legítim propietari de la llar ha pogut recuperar-la aquest dissabte, 12 de setembre. El jutge ha accelerat per ordenar el desallotjament imminent de les quatre persones que han ocupat l'habitatge del carrer de la Serra de Llaberia durant prop de dues setmanes, i els Mossos han fet efectiva la resolució.

Després d'una setmana molt tensa on, tal com va explicar TarragonaDigital, els veïns s'han organitzat sense dubtar-ho per incrementar la pressió sobre els ocupes de la casa amb sonores cassolades cada dia a els 21.00 hores, Calderón ja té un final feliç a les mans. Des d'aquest dissabte ja torna a ser a casa seva, on ja ha canviat el pany, encara ha d'avaluar els danys que s'hagin pogut produir i no descarta instal·lar, a partir d'ara, una alarma per evitar futurs ensurts. No era la primera vegada que es veia en una situació com aquesta.

La pressió dels veïns de Vilafortuny ha estat clau per recuperar l'habitatge de Calderón

El propietari de la casa ha hagut d'allotjar-se durant més d'una setmana en una pensió, donada la impossibilitat d'accedir a l'immoble. Durant el desallotjament d'aquest dissabte es van viure episodis de tensió entre els quatre ocupes sortints i les desenes de veïns concentrats a la porta per fer suport a Calderón, qui també es va emportar alguna escridassada per part dels expulsats. Amb la decisió judicial ferma i signada, el número 28 del carrer de la Serra de Llaberia de Vilafortuny torna a acollir el seu legítim propietari a partir d'aquest cap de setmana.

"TURISME: El sector turístic de Tarragona espera un molt mal final de temporada" "Quim Torra ho reitera: «Ni un sol euro públic» al projecte de BCN World"