ATENCI脫

馃敟2 incendis en 3 minuts al mateix carrer de Calafell

El jutge prorroga la pres贸 provisional als terroristes dels atemptats a Barcelona i Cambrils

Abans que expiri el termini m脿xim de dos anys establert per la llei
Driss Oukabir, Mohamed Houli Chmlal i Said Ben Iazza romandran en pres贸 preventiva, com a m铆nim, dos anys m茅s | Twitter (@carlespastor)

 

El titular del jutjat 4 de l鈥橝udi猫ncia Nacional, Jos茅 Luis Calama, ha acordat la pr貌rroga de la pres贸 preventiva pels tres terroristes processats que van atemptar a la Rambla de Barcelona i Cambrils el 17 d鈥檃gost del 2017.

 

Es tracta de Mohamed Houli Chmlal, Driss Oukabir i Said Ben Iazza, que estan processats per delictes d鈥檌ntegraci贸 en organitzaci贸 terrorista, fabricaci贸, tinen莽a i dip貌sit d鈥檈xplosius i d鈥檈stralls en grau de temptativa, en el cas dels dos primers, i 煤nicament de col路laboraci贸 en organitzaci贸 terrorista en el cas de Ben Iazza, que 茅s qui, segons la instrucci贸, va facilitar el material per a fer explosius i va ajudar en el transport.

 

Al l铆mit dels dos anys legals de pres贸 preventiva

L鈥橝udi猫ncia ha pres la decisi贸 despr茅s d鈥檈scoltar les parts i la pr貌rroga s鈥檃dopta quan est脿 a punt d鈥檃cabar el termini de dos anys de pres贸 preventiva establert per llei abans de la revisi贸. Previsiblement es mantindr脿 fins a l鈥檌nici del judici a l鈥橝udi猫ncia Nacional que hauria de tenir lloc en els pr貌xims mesos, un cop l鈥橝udi猫ncia ja ha ratificat el processament que va dictar el jutge instructor del cas, Fernando Andreu.

 

El febrer del 2019 la Secci贸 Segona de l鈥橝udi猫ncia ja va rebutjar els recursos que havien presentat les defenses, en un escrit on els magistrats van deixar en mans del tribunal que els jutjar脿 la imputaci贸 per possibles delictes d鈥檃ssassinat.

 

USPAC demana la dimissi贸 de Brauli Duart

Per la seva banda, el sindicat de Mossos USPAC, que actua com a acusaci贸 particular, ha publicat al seu compte de Twitter que durant la vista ha demanat que es mantingui la pres贸 preventiva, com a 煤nic sindicat policial que ha acudit a la vista. 

 

 

Oukabir diu que no hi ha proves

La defensa de Driss Oukabir ha apuntat a m茅s, tal com recull 'Europa Press', que no hi ha proves de la participaci贸 del seu client en la comissi贸 dels atemptats. Com Houli i Iazza, no est脿 processat per assassinats terroristes, ja que l'anterior instructor de la causa, el jutge Fernando Andreu, va determinar que no existien indicis que conegu茅s els plans que finalment va portar a la c猫l路lula jihadista.

 

Segons el relat que va fer el magistrat a l'auto del processament, l'objectiu de la c猫l路lula terrorista, a la qual s铆 que considera que pertanyien els sospitosos, era el de cometre diversos atemptats mitjan莽ant l'煤s de l'explosiu que estaven fabricant a la casa d'Alcanar, per貌 que l'explosi贸 que es va produir el 16 d'agost 芦va frustrar i impossibilitar l'opci贸 de seguir endavant amb els plans terroristes que s'havien planificat禄.

 

Els terroristes de l'atemptat van ser abatuts hores despr茅s pels Mossos d'Esquadra | Cedida

 

En aquest sentit, conclou que no hi ha indicis que els processats hagin conegut o participat en els nous plans delictius adoptats per la resta dels integrants de la c猫l路lula 鈥 Mohamed i Omar Hichamy, Younes i Houssaine Abouyaaqoub, Moussa Oukabir i Said Aalla 鈥, els quals van ser abatuts hores despr茅s dels atemptats pels Mossos d'Esquadra.

 

Tamb茅 et pot interessar...

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!