Khalid Makran, el presumpte gihadista detingut a Tarragona, ingressa a un psiquiàtric

Va passar a disposició judicial aquest dimarts després de ser detingut el passat dilluns per fer proclames i pintades gihadistes

Khalid Makran, l’home detingut pels Mossos d’Esquadra aquest passat dilluns després de fer pintades gihadistes en un hotel de Salou i entrar en una comissaria de la policia catalana cridant, ha passat a disposició judicial als jutjats de Reus per uns  delictes de desobediència i de desordre públic.

Makran va ser localitzat en una àrea de servei de l'Hospitalet de l'Infant a l'AP-7 quan  estava fent sonar el clàxon mentre cridava consignes islamistes. Els Mossos d'Esquadra ràpidament es van personar al lloc dels fets, després que fossin alertats per una treballadora de l'àrea de servei, i van procedir a la seva detenció. Posteriorment va ser portat fins a la comissaria dels Mossos de Cambrils, on va ser custodiat fins al moment del judici. 

Tot i que la seva arribada a Catalunya va fer saltar totes les alarmes i es va activar una vigilància especial pels seus presumptes vincles amb el gihadisme,  no s'ha pogut demostrar que tingui antecedents per terrorisme ni cap vincle, el magistrat ha ordenat el seu ingrés en un centre psiquiàtric,  en no estar en condicions de poder prestar cap mena de declaració, ja que podria patir algun tipus de trastorn mental, 

Imatge de Khalid Makran, segons la fotografia enviada pels Mossos a totes les comissaries.
Imatge de Khalid Makran, segons la fotografia enviada pels Mossos a totes les comissaries. | TarragonaDigital

 

Pintades i consignes islamistes a la Costa Daurada

Els Mossos d’Esquadra van emetre un comunicat el passat diumenge on s'alertava als agents a intensificar la vigilància i extremar la precaució després que Khalid Makran entrés a la comissaria de Salou i cridés diverses consignes, abans de fugir. Posteriorment es va identificar el cotxe i també l'home, Khalid Makran, el qual constava entre els arxius de seguiment per vincles amb el gihadisme de la Comissaria General d’Informació de la policia catalana.

Després d’aquests fets, es va emetre l’ordre d’augmentar la protecció de comissaries i patrulles policials del territori. Els Mossos van difondre, de manera interna, la fotografia de l’home, de nacionalitat holandesa, però amb vincles amb un país àrab. A més, se’ls va informar com anava vestit, el seu document d’identitat i el cotxe amb el qual circulava i en cas de ser vist, se'ls aturés a ell, al vehicle i als seus acompanyants.

Segons va avançar TarragonaDigital, Makran ja havia creat diverses situacions d’inseguretat al territori. A l'hotel Atenea de Vila-seca, en el qual s’allotjava, va destrossar l’habitació deixant missatges com «Al·là és gran» i «777», una consigna relacionada amb un grupuscle terrorista. Tots aquests fets s’han estat investigant per esbrinar què va passar, tant a l’habitació de l’hotel com en la comissaria dels Mossos de Salou.

Els Mossos van localitzar Khalid Makran en una àrea de servei de l'AP-7 a l'Hospitalet de l'Infant
Els Mossos van localitzar Khalid Makran en una àrea de servei de l'AP-7 a l'Hospitalet de l'Infant | TarragonaDigital