Un policia vigila els venedors del top manta.

Una batuda contra el top manta a la Pineda, Vila-seca, acaba amb diversos agents ferits

Un dels agents va haver de ser atès al CAP després de l'agressió de tres manters

El passat divendres, 12 de juliol, diversos policies locals de Vila-seca van resultar ferits en una batuda contra el top manta a la Pineda. L'operació comptava amb catorze agents i tenia l'objectiu de requisar el màxim nombre d'objectes falsificats possible.

Poc després de les onze de la nit, els agents van posar en marxa el dispositiu, i de mica en mica, van anar rodejant els manters segons explica el Diari de Tarragona, els van identificar i els van confiscar el gènere. Tot semblava anar sobre rodes quan un dels manters interceptats va sortir corrents amb una bossa carregada d'objectes falsificats.

Atès al CAP després de l'agressió dels manters a la Pineda

Un dels agents va sortir corrents darrere del fugitiu i el va aconseguir interceptar al cap de poca estona; tanmateix el manter es va encarar al policia i el va intentar agredir. Sense previ avís,  dos companys del fugitiu van aparèixer per sorpresa i van immobilitzar l'agent pels braços, propinant-li un cop de puny a la cara i un cop de genoll a les costelles.

El policia va quedar fora de combat i va haver de ser traslladat al CAP; mentre que els manters van aprofitar per fugir abans que arribessin reforços.

Resistència, desobediència i lesions

Al cap d'una estona, la resta de companys van aconseguir localitzar i interceptar el fugitiu i un dels agressors, que de nou van oferir resistència quan aquests els van voler detenir, colpejant els policies i lesionant la mà d'un dels agents.

Finalment, els dos homes, veïns de Salou de 36 anys, van ser detinguts al límit de  la Pineda  amb Salou, acusats d'un delicte contra la propietat industrial, de resistència a l'autoritat, desobediència als agents de l'autoritat i lesions.

La zona propera a Salou és la que es troba més atapeïda de productes de top manta. | Oleguer Domènech.