Imatge del Forn del Tallero, al Barri Antic de Cambrils.

L'Oficina Local d'Habitatge de Cambrils segueix sense obrir nou mesos després

L'Ajuntament va decidir a finals del 2018 ubicar aquest servei al Forn del Tallero i al gener va signar un conveni amb la Generalitat per impulsar-lo

Va ser una de les darreres mesures impulsades en el darrer mandat i una de les grans promeses durant la campanya electoral a Cambrils. Tot i això, l'obertura de l'Oficina Local d'Habitatge de Cambrils al Forn del Tallero continua sense arribar. L'Ajuntament de Cambrils va anunciar que ubicaria l'Oficina en aquest equipament municipal sense ús del Barri Antic a finals del 2018 i va destinar més de 200.000 euros del pressupost municipal del 2019 a la seva posada en marxa. Ara, assegura que treballa per obrir-la abans que acabi l'any.

Aquesta va ser una de les qüestions que va plantejar l'oposició en el darrer plenari municipal. La regidora de Benestar, Drets Socials i Salut, Hélène Arcelin, va refermar el compromís de posar en marxa l'Oficina Local d'Habitatge a finals d'any. A més, davant dels dubtes exposats pels regidors de l'oposició, va assegurar que s'ha respectat l'espai museístic de l'antic forn ubicat al carrer del Cardenal Vidal i Barraquer.

Dos convenis signats amb la Generalitat

El passat mes de gener, l'Ajuntament de Cambrils va signar dos convenis de col·laboració amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya per tal d'impulsar aquest espai i ampliar el catàleg de serveis que s'ofereixen a nivell municipal en matèria d'habitatge. Tanmateix, fa tres mesos, va engegar el procés de selecció del personal per incorporar dos tècnics a l'Oficina Local d'Habitatge que se sumin al personal de la Borsa d’Habitatge que s'integrarà en aquest nou servei.

Imatge del Forn del Tallero, al barri antic de Cambrils.
El Forn del Tallero està ubicat al carrer del Cardenal Vidal i Barraquer de Cambrils. | Ajuntament de Cambrils

 

Amb l'obertura d'aquesta oficina al Forn del Tallero, l'Ajuntament assumirà la gestió d'alguns serveis que fins ara es feien al Consell Comarcal del Baix Camp, com són la tramitació de sol·licituds i la inspecció tècnica d’expedients de cèdules d’habitabilitat o la gestió de sol·licituds d’ajuts a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial. Des d'aquesta oficina, també es tramitaran els expedients de prestacions per al pagament de l’habitatge o el lloguer, així com les inscripcions en el Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial.

D'altra banda, l'Ajuntament també ha anunciat que contractarà un estudi per definir la situació actual de l’habitatge a Cambrils per tal de planificar noves accions que seran implementades per l’Oficina Local d’Habitatge.


Comentaris