Càrregues dels Mossos contra un grup de manters que havia agredit policies a Salou

Els Mossos han enviat més equips d'ordre públic a Salou per evitar una nova revolta dels manters com la de l'any 2015 | Dos agents han resultat ferits lleus

Tensió a Salou aquest matí, 1 d'agost. Un equip de l’ARRO dels Mossos d’Esquadra ha estat agredit per manters quan participaven, amb agents de Seguretat Ciutadana, en un operatiu per evitar la venda irregular de productes, el conegut com top manta.

Els manters han llençat objectes contra la furgoneta de la policia i han colpejat amb pals l’equip d’ordre públic dels Mossos d’Esquadra. Segons ha pogut saber TarragonaDigital.com, dos agents dels Mossos han resultat ferits i, ara per ara, no hi ha detinguts tot i que s’ha obert una investigació per saber què ha motivat l'actuació. Segons ha pogut saber aquest mitjà, els agents de seguretat ciutadana han demanat suport a ARRO quan la situació s'ha embolicat.  Els agents de l'ARRO han hagut de carregar contra els manters quan aquests han volgut aturar la furgoneta. Els manters han respost amb llançament d'objectes, cops amb pals i cops de puny.

Mossos agredits i en inferioritat numèrica

Segons ha pogut saber TarragonaDigital.com, l'operatiu d'aquest matí s'ha fet per identificar i detenir els manters que des de Salou anaven fins a Cambrils. Un agent de paisà dels Mossos d'Esquadra ha identificat un dels manters i aquest ha començat a cridar, fet que ha fet que altres manters s'acostessin fins a la posició de l'agent. Després de breus instants de tensió, els manters, que eren molts més que els agents dels Mossos, han començat a agredir-los. A poc a poc han anat arribant més venedors del top-manta. Tot i que els Mossos han peticionat per ràdio més patrulles, finalment han decidit marxar del lloc per evitar més incidents. Dos vehicles han resultat danyats.

S'espera que durant les properes hores els Mossos puguin identificar els agressors i que puguin ser detinguts. Als dos identificats se’ls imputarà els danys als vehicles,  atemptat als agents de l’autoritat, resistència i desobediència i un delicte contra la propietat industrial, segons han explicat fonts oficials de la policia catalana. 

Els operatius contra el top manta a Salou, com també en altres municipis de la Costa Daurada, són habituals durant l'estiu i la temporada alta, però  normalment no acaben amb incidents. La policia manté actius diversos operatius per evitar que els manters s'instal·lin en punts turístics durant l'estiu i també proven d'evitar que arribin a la costa, fent filtres als camins d'accés a la platja. 

Els sindicats dels Mossos carreguen contra la passivitat contra els manters

Des de diversos sindicats policials s'ha lamentat la passivitat que el cos té amb els manters a la zona de la Costa Daurada, fet que genera revoltes i enfrontaments amb la policia com el que s'ha originat aquest matí a Salou i que ha avançat TarragonaDigital.com. Josep Miquel Milagros, d'USPAC, ha carregat amb força contra els comandaments i polítics per la «màniga ample» contra el top manta.  «Al final qui pateix aquest problema son els agents que estan al carrer cada dia lluitant contra els manters», ha assegurat. Des de SAP-UGT s'han qualificat les imatges d'«intolerables» i també ha demanat «tolerància zero» amb la violència dels manters.

Més ARRO a Salou per evitar una nova revolta

Segons ha pogut saber TarragonaDigital.com, els Mossos d’Esquadra han desplegat a Salou més unitats d’ordre públic per evitar nous enfrontaments i poder aturar conats de violència que es pugui produir.  Equips de l’ARRO de Barcelona s’han desplaçat fins a la capital de la Costa Daurada per poder actuar si fa falta.  Cal recordar que una operació contra el top manta l'any 2015 va acabar amb una veritable batalla campal pels carrers de Salou que va acabar amb diversos detinguts i agressions. Avui s'ha conegut també que un agent de la policia local del Vendrell va ser ferit durant un enfrontament amb manters després d'una operació contra el top manta.

Imatges dels incidents de la revolta dels manters de 2015