GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Alerten que els «milions de boles de polietilè» han arribat a la platja dels Prats de Vila-seca

Es tractaria del mateix material que es va detectar el passat 28 de gener a la platja de La Pineda
Imatge de les boles de polietilè a la platja dels Prats de Vila-seca | Cedida

 

La fundació ecologista Mediterrània ha alertat, aquest matí de dimarts, 19 de febrer, de l'arribada de «milions de boles de polietilè» a la platja dels Prats de Vila-seca, «un espai natural protegit». Els responsables de la fundació han advertit al Port de Tarragona; al Seprona, el servei de protecció de la natura de la Guàrdia Civil; i representants del sector químic, amb presència a la zona.

 

 

Des de Mediterrània han manifestat que «la situació és molt greu, ja que les boles de polietilè ocupen un espai natural protegit, i com que ningú les ha recollit, cada dia tenen més sorrada damunt, fent més difícil encara retirar-les de la platja».

 

Ángel Juárez, president de la fundació ecologista, ha declarat que «cal recollir les boles del litoral; fer una investigació per esbrinar qui ha estat el responsable de l'abocament; informar sobre les possibles afectacions que el succés hagi tingut al medi ambient i a la salut de les persones i que els culpables paguin pel que hagin fet».

 

La platja dels Prats està contemplada com un Lloc d'Importància Comunitària (LIC) i forma part de la Xarxa Natura 2000, conjuntament amb la Séquia Major de Vila-seca. Les boles de polietilè han arribat a aquesta zona, coneguda com la «del pantalà», tres setmanes després, el passat 28 de gener, que Vila-seca en Comú, grup municipal del consistori vila-secà, advertís sobre l'aparició d'aquest material a la platja de La Pineda. 

 

«Per l'abocament d'un vaixel»

El passat vuit de febrer l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) informava que havia iniciat una investigació a instàncies de la denúncia del grup de Vila-seca en Comú. L'ACA va determinar que «l'aparició de milers de boles de plàstic a la platja de la Pineda té a veure amb l'abocament d'un vaixell».

 

Des dels Comuns van agrair «la implicació de l'agència i la seva tasca. Tanmateix, exigim que s'informi l'organisme competent en navegació marítima per iniciar les investigacions pertinents». «Aquest desastre mediambiental no pot quedar impune», van reblar des de la formació política. 

 

També et pot interessar: