Mercadona accelera les obres del nou supermercat de Vilafortuny per obrir abans d'acabar l'any

La cadena de supermercats valenciana construeix en el Vial de Cavet una nova botiga eficient que substituirà la que hi ha al carrer de Josep Llimona
Les obres del nou establiment, situat al Vial de Cavet, es troben en un estat avançat. | I. Alcalá

Mercadona obrirà aquest mes de desembre el seu nou supermercat a Cambrils, situat al Vial de Cavet a l'entrada de Vilafortuny des de Salou. L'establiment s'està construint seguint el nou model de botigues eficients que està implantant arreu la cadena valenciana des de fa tres anys. El nou Mercadona de Vilafortuny substituirà l'actual que hi ha al barri cambrilenc, situat entre els carrers de Josep Llimona i de Josep Maria Subirachs.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Unes instal·lacions molt més grans i una ampliació de la plantilla

Tot i que no encara hi ha una data concreta fixada, fonts de la cadena de supermercats valenciana han explicat a TarragonaDigital que treballen per inaugurar la botiga durant el mes de desembre. La intenció seria obrir portes abans de la campanya nadalenca. Els plans de l'empresa passen per tancar la seva botiga actual de Vilafortuny un dissabte en l'horari habitual i estrenar les noves instal·lacions el dilluns següent, de tal forma que no deixaran d'oferir el servei cap dia. Pel que fa als llocs de treball, el nou establiment comptarà amb la mateixa plantilla i incorporarà diversos llocs nous —encara per concretar— per tal de cobrir l'ampliació de seccions. 

«El nou model de botiga eficient té per objectiu fer l'acte de compra més còmode per al client i incorpora noves seccions», apunten des de Mercadona. Aquest model de botigues es va començar a implantar a finals de 2016 i està previst que l'any 2023 s'enllesteixi la transformació en tota la xarxa de supermercats. En els casos on la superfície de l'establiment és més limitada, però, Mercadona aposta per construir nous supermercats, tal com ha passat amb el de Vilafortuny.

El nou establiment, situat davant del càmping Cambrils Park, comptarà amb dues alçades. En la planta baixa hi haurà un ampli aparcament per a vehicles i la zona de mercaderies, mentre que l'espai de venda estarà ubicat en el primer pis, amb accés des del mateix aparcament o des del carrer. Entre les novetats, aquest supermercat comptarà amb un nou punt d'acabat de la carn, una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, i una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, entre d'altres.

Un dels primers establiments de la demarcació amb la secció de menjars precuinats

El nou supermercat del Cavet, a més, serà un dels primers del Camp de Tarragona en incorporar la secció 'A Punt per Menjar'. Aquesta secció de menjars precuinats es va començar a implantar a Catalunya aquest 2019 i, de moment, a la província només hi ha un Mercadona que l'ofereixi, el de l'avinguda dels Països Catalans de Reus. Fonts de la companyia expliquen que, pròximament, incorporaran la secció de plats precuinats en els Mercadona de Via Augusta i de les Gavarres, a Tarragona, i el de Vilafortuny serà el quart amb aquest servei a la demarcació.

Secció de forn del nou model de botiga eficient de Mercadona. | Cedida

D'altra banda, el model del supermercat del Cavet comptarà amb mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de botiga convencional. Entre altres, l'establiment s'està construint amb millores de l'aïllament tèrmic i acústic i comptarà amb nous congeladors horitzontals més eficients energèticament, així com un sistema d'il·luminació LED automatitzat.

Mercadona té 35 supermercats i més de 1.500 treballadors a Tarragona

En l'actualitat, Mercadona compta amb 35 supermercats a la província de Tarragona, dels quals ja n'ha reformat 16. L'any passat, la companyia valenciana va invertir 18,8 milions en les reformes i obertures de nous establiments a Tarragona. Al tancament de l’exercici 2018, a més, comptava amb una plantilla de 1.546 treballadors en els establiments a la demarcació. D'altra banda, el seu volum de compres als productors de les comarques tarragonines arriba als 756 milions d’euros, especialment del sector agroalimentari. 

"🔥 ALERTA: Un camió s'incendia a l'AP-7, a Vandellòs" "🔴 Pintades i amenaces al cotxe i la casa d'una regidora de Mont-roig"