Denunciat per pescar tonyina roja a l'Hospitalet de l'Infant i voler vendre-la al mercat negre

El pescador recreatiu tenia la intenció d'introduir els exemplars al mercat negre burlant els controls administratius
Imatge d'alguns exemplars de la tonyina roja confiscada. | Cedida

 

 

El passat dijous, dia 2 d'agost, al voltant de les deu de la nit, agents del Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil de Tarragona, van denunciar en el port de l'Hospitalet de l'Infant a un pescador recreatiu, per capturar diversos exemplars de tonyina roja en època de veda. Aquesta descoberta es va poder fer gràcies a les múltiples queixes dels professionals de la pesca de la tonyina roja al litoral tarragoní —que reclamen el control i la vigilància dels pescadors recreatius que no respecten la veda—, ja que a partir d'aquestes queixes la Guàrdia Civil va establir un equip especialitzat en la vigilància d'aquestes activitats il·lícites.

 

Arran dels diferents operatius establerts i després que diverses fonts apuntessin que alguns pescadors estaven utilitzant ports no autoritzats per la descàrrega de les captures de tonyina roja, agents del Servei Marítim Provincial, van observar la nit del dijous com una petita embarcació amb base en aquell port atracava i descarregava dues neveres portàtils, per introduir-les en el portapaquets del vehicle estacionat al moll.

 

La intenció del pescador era introduir la tonyina al mercat negre

Davant d'aquesta situació, els agents es van adreçar al patró de l'embarcació per preguntar-li pel contingut de les neveres. Aquest va respondre de manera incoherent, cosa que va fer sospitar als agents de què podia haver dut a terme alguna activitat il·legal, de manera que els agents van inspeccionar les neveres i van descobrir en el seu interior trossos de tonyina roja sense cap, cua ni vísceres.

 

Previsiblement, la finalitat d'aquesta pesca era introduir els exemplars al mercat negre burlant els controls administratius i comercialitzar-lo fora de la legalitat, sense controls sanitaris.

 

Per aquest motiu, els agents de la Guàrdia Civil van confiscar la tonyina i van procedir a elaborar una acta-denúncia contra el patró de l'embarcació per una infracció a la Llei 3/2001 de Pesca Marítima de l'Estat, amb motiu de la tinença i descàrrega d'exemplars de tonyina roja en època de veda.

 

La captura d'aquesta espècie està prohibida actualment, per a vigència del període de veda que es va iniciar el 25 de juny, ja que les quotes anuals de pesca estaven a punt d'esgotar-se. De fet, a tonyina roja té un Pla de recuperació específic en el Mar Mediterrani, per fer front a la reducció d'exemplars d'aquesta espècie.

 

 

"S'incendia un cotxe a l'A-7" "EN IMATGES: Les platges tarragonines, plenes a vessar"