ÚLTIMA HORA

El Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre sumen 31 positius nous de Covid-19 aquest dijous

Milloren l'accessibilitat al Pessebre de Sorra de la Pineda

A instàncies del grup municipal de Vila-seca en Comú, el pessebre s'ha adequat enguany perquè hi puguin entrar persones amb mobilitat reduïda
Imatge de la passera de fusta instal·lada al Pessebre de Sorra de la Pineda. | Cedida

L'Ajuntament de Vila-seca ha millorat en aquesta 20a edició l'accessibilitat al Pessebre de Sorra de la Pineda perquè les persones amb mobilitat reduïda hi puguin accedir sense dificultat. Així ho havia demanat el grup municipal de Vila-seca en Comú, que considera imprescindible que als esdeveniments municipals es garanteixi l'accessibilitat universal, al mateix temps que reconeix la ràpida reacció de l'alcalde que, en menys de 4 hores, va donar resposta a la seva petició.

GALERIA DE FOTOS: Les millors imatges del 20è Pessebre de Sorra de la Pineda a TarragonaDigital

Reclamació de Vila-seca en Comú per millorar l'accessibilitat

Després de conèixer els problemes que va patir un grup de persones en cadira de rodes per no quedar-se encallat a la sorra durant la seva visita, els Comuns van presentar una reclamació a l'Ajuntament per aconseguir que el pessebre de sorra millorés la seva accessibilitat. Cal recordar que el conjunt escultòric es troba al parc del Pinaret de la Pineda, arran del passeig marítim, però en una zona de sorra sense pavimentar

En el seu escrit, Vila-seca en Comú va sol·licitar la realització dels arranjaments oportuns per «adequar mínimament l'accessibilitat i garantir així que les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir de l'espai de manera autònoma». Poques hores després, la brigada municipal instal·lava unes passeres de fusta al llarg de tot el recorregut interior del pessebre. Es tracta de les mateixes fustes que es fan servir durant la temporada de bany per fer accessible la platja de la Pineda.

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Al llarg dels últims cinc anys, Vila-seca en Comú ha realitzat diverses campanyes per millorar l'accessibilitat al municipi. El portaveu municipal de la formació, Mario Téllez, assegura que «per aconseguir una societat més justa és imprescindible actuar sempre des de la perspectiva de la inclusió».

"🎄🎅 Els carrers de Cambrils s'ompliran d'activitats per a la canalla aquest Nadal" "🎄Canvi de dates del Mercat de Nadal de l'Hospitalet de l'Infant per culpa del vent"