L'Ajuntament de Salou vol acotar les manifestacions reivindicatives fora de les zones tur铆stiques

Els grups municipals de Sumem per Salou, PSC, Ciutadans i PP aprovaran una moci贸 conjunta en el per demanar que es modifiqui la llei que regula el dret de reuni贸 i manifestaci贸
Al voltant de mig miler de persones van participar en la segona Passejada per la Rep煤blica a Salou aquest 18 d'agost. | I. Alcal谩

 

El ple municipal de Salou aprovar脿 aquest dimecres, 25 de setembre, una moci贸 presentada pels grups municipals de Sumem per Salou, PSC, Ciutadans i PP relativa a la modificaci贸 de la Llei Org脿nica 9/1983 reguladora del dret de reuni贸 i manifestaci贸. Despr茅s de la pol猫mica viscuda els dos darrers estius amb la celebraci贸 de la Passejada per la Rep煤blica al passeig de Jaume I i la contramanifestaci贸 convocada per sectors de l'unionisme, ara l'Ajuntament vol tenir la potestat per decidir, en 煤ltima inst脿ncia, per on passen les manifestacions al municipi.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

 

芦Acollir accions reivindicatives podria perjudicar l'activitat econ貌mica禄

Els grups que defensaran la proposta al路leguen que aquest tipus de manifestacions poden perjudicar la imatge i el turisme de Salou: 芦El fet d鈥檃collir accions reivindicatives o de protesta al carrer de col路lectius concrets (que volen donar el m脿xim ress貌 a la seva causa) podria generar malestar, preocupaci贸 i inquietud al visitant i, en conseq眉猫ncia, podria perjudicar indirectament l鈥檃ctivitat econ貌mica de la zona afectada i, en darrer terme, la imatge de la destinaci贸禄.

 

Per aquest motiu, la moci贸 insta als diferents grups del Congr茅s dels Diputats a iniciar els tr脿mits per modificar la Llei Org脿nica 9/1983 i que els ajuntaments puguin modificar l鈥檌tinerari i lloc on poder exercir el dret a manifestaci贸 dins dels seus termes. D'aquesta forma, considera, es garanteix el dret a la manifestaci贸, i alhora queden salvaguardades les activitats pr貌pies del municipi, "tot garantint el respecte, la conviv猫ncia ciutadana en l鈥檈spai p煤blic i la pau social". 

Un instant del ple celebrat aquest dimecres, 4 de setembre, a l'Ajuntament de Salou, | Iv谩n Alcal谩

 

芦Aquesta moci贸 茅s un senyal alarmant de la involuci贸 democr脿tica que est脿 patint l鈥橝juntament禄

El sector independentista salouenc ha engegat una campanya a trav茅s de les xarxes per tal d'omplir dem脿 el sal贸 de plens com a mostra de rebuig per aquesta mesura. ERC, l麓煤nic partit que anir脿 en contra de la proposta, considera que la moci贸 茅s 芦un senyal alarmant de la involuci贸 democr脿tica que est脿 patint l鈥橝juntament com a instituci贸 i que afecta directament a tots els convilatans de la poblaci贸禄. Lamenta, a m茅s, que Junts 芦comparteixi aquest punt de vista d鈥檃bsoluta repressi贸 i vulneraci贸 dels drets fonamental amb els partits del 155禄.

 

Cal recordar que el 23 d鈥檃gost de 2018 la Junta de Portaveus ja va acordar no autoritzar cap acte pol铆tic o reivindicatiu en diversos indrets de Salou, entre els quals hi havia el passeig de Jaume I. Un acord, per貌, que no t茅 car脿cter vinculant i que no ha impedit la celebraci贸 de manifestacions al cor tur铆stic del municipi.