Mont-roig prohibeix la circulació de patinets i d'altres vehicles elèctrics pels espais destinats a vianants

Així ho ha dictat el consistori, en un ban d'aplicació immediata, a l'espera de les noves ordenances municipals
Una dona de 90 anys ha estat la primera víctima a causa d'un patinet elèctric a l'Estat | CatalunyaDiari.cat

 

 

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha dictat durant el matí d’avui dilluns, 15 de juliol, un ban de prohibició de circular amb patinets, bicicletes i ciclomotors elèctrics pels espais de la via pública reservats als vianants.

 

Segons l’Ajuntament, l’edicte, d’aplicació immediata, s’ha dictat «a causa de l’actual manca de normativa municipal que reguli l’ús d’aquesta mena de vehicles», per tal d’evitar accidents i «davant la desinformació que hi ha entre la ciutadania». Tot plegat arriba mentre es tramita la modificació de les ordenances municipals «per regular de forma detallada la seva utilització en els espais públics».

 

Circulació per espais habilitats al trànsit de bicicletes

El ban impulsat avui especifica que «queda prohibida la circulació de patinets elèctrics, bicicletes elèctriques o ciclomotors elèctrics, en qualsevol de les seves modalitats, per voreres, passos de vianants o qualsevol altre espai de la via pública reservat a la circulació de vianants».

 

Amb això, aquests vehicles hauran de circular «per aquells espais habilitats al trànsit de bicicletes». També queda prohibida la circulació amb aquesta mena de ginys elèctrics sense casc homologat.

 

"🔴Nou robatori amb agressió de 3 joves a un home al mig de Salou" "🎉CONCERTS: Tot el que heu de saber sobre el Festival de Música de Cambrils!"