Imatge del plea extraordinari de Mont-roig en el qual es va aprovar el Pressupost Municipal del 2020

Mont-roig del Camp aprova un pressupost de 27 milions d'euros pel 2020

El Pla de Barris, Turisme, Camins i Medi Ambient, les àrees que més creixen

Mont-roig del Camp ja té pressupost per al 2020. L’Ajuntament ha aprovat aquest divendres, 21 de febrer, en sessió plenària extraordinària, el Pressupost Municipal per a l’exercici del 2020. El pressupost, que incorpora els comptes de les empreses del mateix Ajuntament i les Entitats Públiques Empresarials Nostreserveis i Nostraigua, ascendeix a 27,07 milions d’euros. Els comptes de l’Ajuntament s’emporten 23,64 milions d’euros, un 15% que l’any passat, mentre que les inversions se situen en 2,4 milions d’euros, set vegades més que les inversions del darrer exercici.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Els comptes municipals s’han aprovat, doncs, amb els vots a favor de l’equip de govern, format pel PSC i Impulso Mont-roig Miami, i Ciutadans. ERC-MES-AM i Ara Verds, per la seva banda, s’han abstingut, mentre que Junts per Mont-roig-Miami hi han votat en contra.

D’aquest nou pressupost, destaca que es posa fil a l’agulla en el compliment del Pla Estratègic de Municipi 2020-2030. Amb aquests comptes, i amb els recursos humans propis de l'Ajuntament, s'executaran i es donarà inici a la meitat de les 109 accions previstes en el Pla que es va elaborar amb la participació de la ciutadania i va ser aprovat el passat mandat amb el suport de pràcticament tot el consistori.

Es tracta d'un pressupost continuista, el qual respon a criteris d’equilibri i compleix totes les exigències legals en matèria d’estabilitat i sostenibilitat financera. Suposa, a més, un increment important de l’apartat d’inversions, multiplicant per set el pressupost del darrer exercici i arribant als 2,4 milions d’euros. D’aquesta manera, es recupera també les dades inversores dels darrers anys, abans del descens de l’exercici del 2019. Aquesta pujada d’inversió prevista és conseqüència, en part, de l’increment en un 15% dels ingressos, per un repunt en les llicències d’obres extraordinàries.

Gairebé 1 milió per instal·lar plaques fotovoltaiques als edificis municipals

En aquest sentit, les àrees de despesa que s’incrementen més són, sobretot, el Pla de Barris, Turisme, Camins i Medi Ambient. També s’incrementa en la gestió d’escombraries i neteja viària; el capítol de personal, i el Fons de Contingència. A més, el pressupost contempla una redistribució de despesa social a algunes àrees que absorbiran l’alça de les polítiques de protecció social.

Les inversions més importants que contempla el pressupost, en gran part finançades per altres administracions, són la dotació d'autoconsum energètic als edificis municipals mitjançant plaques fotovoltaiques que ascendeix a 994.000 euros, finançats en part per l'IDAE. Aquesta inversió afavorirà la reducció del consum energètic dels edificis municipals i està previst que en sis anys s'amortitzi la inversió inicial. El pressupost contempla la construcció d'una nova oficina de turisme (308.000 euros), finançada en part pel Ministeri de Turisme; uns nous vestidors i millores a la zona esportiva de Mont-roig (230.000 euros), i les inversions previstes en el marc del Pla de Barris, especialment l'eliminació de barreres arquitectòniques a l'àmbit, la construcció de carrils bici i altres millores que superen els 500.000 euros en el seu conjunt.

Pel que fa al pressupost de les dues entitats públiques municipals, el de Nostreserveis, que és de 4.256.933'88 euros, s'incrementa en un 14%, mentre que Nostraigua, xifrat en 3.081.391 euros té una davallada del 32%.