Imatge de la galleda que s'ha repartit als veïns per a la prova pilot a Mont-roig del Camp

Mont-roig del Camp comença la prova pilot de recollida de poda a la urbanització Sant Miquel

S'han repartit galledes a les cases perquè els veïns i veïnes hi dipositin els residus generats en les tasques de jardineria

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha iniciat aquesta setmana la prova pilot de la recollida porta a porta dels residus de poda a la urbanització Sant Miquel. Aquesta iniciativa forma part del projecte 'Reduir i Reciclar, tot és començar', que el consistori va engegar el passat mes de novembre amb l'objectiu de millorar la gestió dels residus al municipi.

Un dels àmbits que l'Ajuntament vol millorar és el de la recollida de les restes de poda i jardineria, com ara les branques d'arbres i arbustos, la poda de tanques vegetals, herbes o fulles. El cost del tractament d'aquest residu és molt elevat, ja que habitualment no se separa de manera correcta dels altres residus, o les empreses i professionals no fan un ús correcte del servei.

Per aquest motiu, des d'aquesta setmana s'està provant el nou servei de recollida d'aquests residus a la urbanització de Sant Miquel. El consistori ha repartit un petit contenidor a totes les cases del barri i s'ha posat en contacte amb els veïns per explicar-los el funcionament de la recollida de les restes vegetals

Els veïns hauran de dipositar les restes dins de les galledes i deixar-los davant la porta de casa seva els diumenges a la nit, ja que el servei de recollida dels residus passarà a recollir-los a primera hora del matí de dilluns. D'aquesta manera, s'assegura una correcta gestió i es facilita el tractament final, garantint el compostatge dels residus vegetals recollits. A més, els veïns guanyen en comoditat i també s'evita col·lapsar els contenidors de la via pública.

Paral·lelament, el contenidor de restes de poda d’aquesta urbanització restarà tancat i només s’obrirà en un horari molt concret per aquells veïns i veïnes de la urbanització que no s’hagin pogut adherir a la iniciativa. L'Ajuntament ja ha avançat que si el resultat d'aquesta prova pilot és satisfactori, estudiarà estendre aquest nou sistema de recollida en altres punts del municipi.