Mont-roig comença a reparar les platges del municipi malmeses pel temporal Glòria

Està previst que les obres acabin abans de començar la temporada d'estiu, determinada per la Covid-19
Comencen les obres per reparar les cales de Miami Platja malmeses pel Glòria | cedida

Mont-roig del Camp va començar, aquest dilluns 11 de maig, els treballs de reparació del litoral afectat pel temporal Glòria del passat mes de gener. Aquestes destrosses han impedit que durant els darrers mesos es pogués accedir a les platges i cales de Miami Platja.

Les obres, que van a càrrec del govern espanyol a través del Departament de Costes, han començat a la zona de la cala dels Àngels, en concret a cala Califòrnia, cala Santa Fe i cala Misteri. Es milloraran els accessos a peu i pels vehicles de manteniment, sobretot a la zona de l'Estació Nàutica. En aquestes cales s'hi estan reparant accessos, escales i rampes, així com de moviment de terres. També s'estan reforçant les esculleres existents amb la voluntat que no es tornin a malmetre amb futurs temporals.

A partir de la setmana vinent començaran les obres a cala Vienesos, amb diverses actuacions com ara la reparació de les escales, que permetrà que es pugui tornar a obrir la zona entre l'Estat Gelat i la mateixa cala. L'Ajuntament de Mont-roig del Camp té previst que les cales puguin ser accessibles individualment quan estiguin llestes, sense haver d'esperar al final de totes les reparacions.

D'altra banda, la reposició de sorra en algunes platges s'ha previst per més endavant, ja que s'ha comprovat que hi ha hagut una regeneració natural de bona part de la sorra de la platja que va desaparèixer inicialment pel temporal.

De moment el Departament de Costes no ha comunicat quant trigaran les reparacions, però s'espera que es puguin enllestir en les pròximes setmanes per tenir-ho tot a punt de cara a la temporada d'estiu, la qual enguany començarà quan ho dictaminin les autoritats, a causa de la crisi de la Covid-19.

"Tímida reactivació: La fase 1 arriba als hotels i càmpings de Tarragona" "En perill: Rescaten a Cambrils 35 ous d'aquesta espècie d'au protegida"