Mor Carles Barceló, l'alcalde que va impulsar el canvi de nom de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Tenia 82 anys i va governar entre els anys 1987 i 1997

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha acomiadat un dels seus alcaldes històrics. Aquest dimecres 8 de gener ha mort als 82 anys Carles Barceló i Vernet, qui fora batlle de CiU entre els anys 1987 i 1997. El municipi va viure una gran transformació en aquesta dècada i una de les grans fites dels seus mandats va ser la incorporació de l'Hospitalet de l'Infant al topònim oficial, l'any 1990.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Una dècada liderant el govern municipal de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Barceló va assolir per primera vegada l'alcaldia de Vandellòs l'any 1987, tot i que ja havia estat regidor en el mandat anterior. Sota les sigles de Convergència i Unió va guanyar dues eleccions més, però l'any 1997, a mig mandat, va abandonar la política i va deixar l'alcaldia en mans de Josep Castellnou, que el va succeir fins al 2011.

Durant els seus governs, a més del canvi de nom del municipi, l'Hospitalet de l'Infant va experimentar un gran creixement, amb l'arribada d'equipaments clau com la nova casa de la vila, el CAP, el Parc de Bombers o el polígon industrial Les Tàpies. Va ser una època de gran creixement demogràfic i d'impuls del sector turístic, amb la construcció del passeig marítim i la millora de tot l'urbanisme local.

D'altra banda, Barceló també va viure com alcalde una de les pàgines més fosques de la història recent del municipi, amb l'accident nuclear de Vandellòs I que es va produir l'octubre de 1989.

«El municipi que gaudim avui es deu en gran part a l'obra de govern duta a terme durant el seu mandat»

«El municipi que gaudim avui es deu en gran part a l'obra de govern duta a terme durant el seu mandat i sobretot a l'estima que tenia pels seus pobles», ha expressat l'agrupació local de Junts per Catalunya a través de les xarxes socials.

"🤔 El motiu de la 'desaparició' de la lletra O gegant del rètol d'entrada a Salou" "🏃CURSA SOLIDÀRIA: Torna la cursa 'Crema Torrons' aquest diumenge a Miami Platja"