GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els Mossos denuncien dues persones per pescar il·legalment dàtil de mar a la zona del Port de Cambrils

Els agents van intervenir 3’8 quilograms d’aquest mol·lusc
Les dues persones portaven un equip d’immersió i els exemplars intervinguts | MOSSOS

 

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial del Camp de Tarragona, han denunciat dues persones per realitzar pesca irregular de dàtil de mar 'lithopaga lithopaga'. Aquest mol·lusc està protegit tant per la normativa europea com per a l’estatal.

 

A finals del passat mes de maig, juntament amb personal del Port de Cambrils, es va detectar a dues persones realitzant moviments sospitosos a primera hora del matí. Es va planificar un operatiu en el qual es va poder interceptar a les dues persones, les quals portaven un equip d’immersió i els exemplars intervinguts.

 

Per extreure el mol·lusc, s’ha de trencar la roca provocant la destrucció de l’hàbitat | Mossos

 

 

Per extreure el mol·lusc, s'ha de trencar la roca on viuen

El dàtil de mar és un bivalve que viu dins els forats de les roques que ell mateix fabrica i això ho aconsegueix gràcies a l’acció corrosiva dels líquids que segrega. Per extreure’l, s’ha de trencar la roca provocant la destrucció de l’hàbitat.

 

Posteriorment, la Unitat aquàtica del cos va realitzar una inspecció on es va poder constatar aquest fet. Els mol·luscs van ser retornats vius al lloc d’on havien estat extrets. Els fets investigats podrien ser constitutius d’un presumpte delicte relatiu a la protecció de la flora, la fauna i els animals domèstics que prohibeix la pesca d’espècies protegides .