Arriben les primeres multes per no complir el confinament a Cambrils i Vila-seca

A Salou, la Policia Local de moment continua amb les advertències a la gent que està al carrer

La situació d'estat d'alarma que viu tot l'estat per la crisi del coronavirus ha buidat carrers i places arreu des d'aquest cap de setmana. Els 15 dies de confinament decretats afecten el conjunt de la ciutadania amb l'objectiu de frenar l'expansió del Covid-19. Tot i això, són moltes les persones que no compleixen el confinament i ja han arribat les primeres multes per saltar-se l'ordre a municipis de la Costa Daurada com Cambrils i Vila-seca.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La gent només pot circular aquests dies per anar a comprar productes de primera necessitat, com menjar o medicaments, desplaçar-se a la feina o a cuidar persones que ho requereixin, així com passejar les mascotes. En la resta de casos, està completament prohibit sortir de casa. Agents de les policies locals d'arreu i dels Mossos d'Esquadra han estat patrullant les principals ciutats del territori advertint de la prohibició de sortir de casa sense justificació.

Multen tres persones per sortir a fer exercici a Cambrils i un grup que circulava en cotxe de matinada

Durant les últimes hores, la Policia Local de Cambrils ha obert tres actes per denunciar l'incompliment del confinament decretat a tot l'estat. Concretament, els agents han multat una persona que estava fent running, una parella que feia marxa nòrdica i un grup de quatre persones més que circulaven de matinada en cotxe pels carrers de la ciutat sense cap motiu.

Cal recordar que la Policia Local ja va dur a terme aquest dissabte 14 de març un dispositiu per fer complir el tancament obligatori d'establiments de restauració que es va saldar amb l'ordre de tancar a 55 barsrestaurants i locals d'oci que seguien oberts tot i la prohibició. En aquest cas, però, no va ser necessari sancionar cap empresa. Des del cos, a més, remarquen que el nombre de persones que han d'avisar perquè es tanquin a casa és cada cop menor i que en les últimes 24 hores han estat una vintena.

Un home denunciat a Vila-seca i advertències de la Policia Local a Salou

D'altra banda, a Vila-seca la Policia Local també va interposar una denúncia aquest diumenge a un home per romandre al carrer sense causa justificada. 

Per la seva part, fonts de la Policia Local de Salou expliquen que de moment no s'han denunciat aquestes conductes a la ciutat. En aquest cas, els agents continuen amb la tasca pedagògica d'anar recordant la prohibició de sortir al carrer a aquelles persones que circulen per la via pública. Ho fan tant amb el patrullatge a peu com a través de la megafonia dels vehicles policials.

A les dues principals ciutats del Camp de Tarragona també han començat a sancionar les persones que se salten el confinament sense cap justificació. A Tarragona, hi ha hagut un total de 19 multes aquestes primeres hores, mentre que a Reus n'han sigut deu.

"📢 CORONAVIRUS: Busquen voluntaris per ajudar la gent gran de Vila-seca" "⚠ CORONAVIRUS: Cancel·len un nou esdeveniment esportiu per Setmana Santa a Cambrils"