GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Foc, música i tradició a la 28a Nit del Foc de Cambrils

La festa, organitzada per la Colla Gegantera Tota l'Endenga de Cambrils, s'ha convertit en un dels correfocs referència al territori
Imatge d'arxiu de la Nit del Foc de Cambrils 2016 | Laia Solanellas

 

La Nit del Foc torna un any més a Cambrils en la seva 28a edició, el pròxim dissabte 31 d'agost. Organitzat per la Colla Gegantera Tota l'Endenga i amb el suport del Departament de Festes de l'Ajuntament de Cambrils, l'esdeveniment se celebra en el marc de la Festa Major de la Mare de Déu de Cambrils, que se celebra entre el 23 d'agost i el 15 de setembre. 

 

Un dels correfocs referència als Països Catalans

Com és habitual, la festa, considerada com un acte que no pot faltar per als cambrilencs i consolidada com un dels correfocs de referència arreu del territori de parla catalana, tindrà lloc al barri antic, a la plaça de la Vila. Tradició, foc i música en seran els protagonistes; hi haurà un correfoc infantil, la baixada del Marquès de los Vélez i el Cabo Quiñones amb torxes, el correfoc, un espectacle pirotècnic i, per acabar, els concerts al Parc del Pinaret. 

 

El primer dels actes que se celebraran serà el correfoc infantil, que acabarà amb coca i xocolata per la canalla participant i la música del grup de grallers de la colla gegantera i els Nyanyos. En el correfoc, participaran els Diables Infantils d'Alforja, la Cabra Petita de Reus, la Víbria Petita de Tarragona, la Colla Infantil dels Diables Cagarrieres de Cambrils i la Farnaqueta de Cambrils.

 

Nit del Foc de Cambrils 2016 | Laia

 

A les deu de la nit, es concentraran les colles que participaran en el correfoc entre la Torre del Bou i el passeig Albert. Poc després, es farà la baixada del Marquès de los Vélez i el Cabo Quiñones amb torxes, acompanyats dels timbalers de Cop de Cap. Un acte especial que precedirà el correfoc, on participaran els Consellers de l’Avern de Montbrió del Camp, la Colla de Diables del Catllar, els Diables de Riudoms, l’Espanta-Rucs de Sant Jaume dels Domenys, el Gripau de les Bruixes del Nord de Sabadell, el Drac de Sant Roc de Tarragona, el Pegàs del ACH el Drac d’Or de l'Hospitalet de Llobregat, la Galera de Cambrils i els Diables Cagarrieres, la Farnaca i el Lluert.

 

Després de l'última enesa de les colles participants a la plaça del Setge, des d'aquell espai, que sol acollir fins a 4.000 espectadors, es podrà veure la mascletà de nit, un espectacle pirotècnic a càrrec de la Pirotècnia Tomàs de Bernicarló. En finalitzar l'acte pirotècnic, arrencarà el concert nocturn al Parc del Pinaret, amb l'actuació de luxe dels Pepet i Marieta i els Dalton Bang.