Imatge de la signatura del conveni entre la Confraria de Cambrils i l'ajuntament

Cambrils i la Confraria de Pescadors renoven el seu acord per preservar «l'essència marinera»

El conveni tindrà una durada de quatre a anys i servirà per projectar activitats culturals i didàctiques al Port de Cambrils

L'Ajuntament de Cambrils i la Confraria de Pescadors refermen el seu acord. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el patró major de la Confraria de Pescadors de Cambrils, Francesc Gil, es van trobar ahir al moll de Cambrils per oficialitzar la signatura del nou conveni de col·laboració que, entre altres, permetrà projectar diversos projectes a curt termini, alguns d'ells que ja es troben en fase d'estudi.

Un nou conveni fruit de la bona col·laboració entre les parts implicades

La signatura de renovació del conveni, on també hi van ser presents la regidora de Cultura i Festes, Cinta Ballesté, i el director del Museu d'Història, Gerard Martí, com a representant de l'entitat que va proposar renovar el conveni, arran de «la bona col·laboració d'un primer conveni per un any signat el 2018».


El nou acord, que aquesta vegada tindrà una durada de quatre anys, marcarà els objectius en reprendre les activitats culturals i didàctiques de descobriment del patrimoni marítim i la mar, sobretot relacionades amb el Port de Cambrils.


La tramitació d'aquest nou conveni es va veure paralitzada per la pandèmia del coronavirus, però finalment, amb l'entrada a la 'nova normalitat', l'Ajuntament de Cambrils va aprovar la proposta el passat mes de juliol.

Objectiu potenciar el patrimoni marítim cambrilenc

Gràcies a aquest conveni s'obre doncs «un nou terreny de joc», on les diferents propostes culturals i activitats didàctiques es materialitzaran, segons informa el consistori cambrilenc, sense suposar cap cost econòmic per a cap de les dues parts que signen el conveni.


La partida econòmica sortirà doncs, d'altres administracions, i el conveni preveu també l'aliança de les dues entitats per cercar recursos en les administracions superiors. «L'objectiu final de tot plegat seria, en els moments complicats actuals, poder sumar esforços per donar a conèixer una herència i una realitat present aCambrils com és l'ofici de pescador», s'ha detallat des de l'ajuntament.


En aquest sentit, l'alcaldessa Camí Mendoza ha afirmat que «no és només preservar aquesta essència marinera cambrilenca, sinó també valorar un llegat viu en perill i poder-lo explicar amb recursos del segle XXI als actuals cambrilencs i als visitants». Un dels aspectes a potenciar és, per exemple, la recent certificació de Vila Marinera a Cambrils, que ha de servir per reconèixer tot el patrimoni immaterial del municipi.


Comentaris