Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La nova estació de tren de Cambrils, a punt per veure la llum

La línia de tren del Corredor del Mediterrani passarà per la nova estació
La nova estació de tren de Cambrils | Isma Llanes

 

L'estació de tren de Cambrils va començar a operar l'any 1865 amb la línia que connectava Tarragona amb l'Aldea/Amposta. Pels cambrilencs i cambrilenques l'estació va suposar un gran canvi en el transport de la vila, ja que disposaven d'un servei que els permetia connectar-se amb ciutats com Tarragona.

 

Aquella estació, situada al nucli urbà de Cambrils, amb el temps ha quedat força obsoleta i era necessària una reforma. Des de l'Ajuntament i l'empresa Adif han decidit que era el moment de canviar la situació del servei de ferrocarril a Cambrils. Per aquest motiu a l'any 2013 van iniciar un projecte de nova estació, el qual s'ha destinat un pressupost de 20,4 milions d'euros, on passarà la nova línia de ferrocarrils del Corredor del Mediterrani i que s'inagurarà en un mes aproximadament. 

 

Les obres per la nova estació de tren de Cambrils continuen. | Isma Llanes

 

La nova estació al camp de futbol de Cambrils

La nova estació se situa fora del nucli urbà, a la zona del camp de futbol de Cambrils amb un vial d'accés que envolta l'edifici de l'estació. Després d'anys d'obres la finalització de la nova estació podria veure la llum en menys d'un mes. Les obres es van iniciar l'any 2013 i després de cinc anys de construcció, amb parades temporals per imprevistos, l'estació de trens veurà per primer cop la llum.

 

La infraestructura més complexa d'aquestes obres ha estat la construcció de l'edifici, en la qual han treballat una centena d'operaris. Un cop en funcionament l'estació de tren de Cambrils, es preveu que hi haurà una quinzena de treballadors. Durant les primeres setmanes de la nova estació aquests treballadors estaran guiats per personal experimentat que els ensenyarà el funcionament d'una estació de tren.

 

La nova estació de tren de Cambrils | Isma Llanes

L'estació de tren de Cambrils tindrà aparcament

La nova estació de tren de Cambrils disposa d'aparcament per 86 vehicles, incloses les zones disponibles per taxis. D'altra banda, s'està contemplant l'opció que l'estació de tren disposi d'una parada d'autobús. La zona de vianants que dona accés a l'edifici de l'estació també s'ha pavimentat per facilitar l'accés.

 

A l'interior de l'edifici central hi ha la zona de les taquilles per vendre els bitllets de tren, un local d'àrea comercial que es destinarà a la cafeteria, els despatxos dels gerents, així com una sala de comunicació i els vestuaris dels treballadors.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris