Vila-seca estrena aquesta setmana el nou servei de bus urbà

El bus connectarà els nuclis de Vila-seca, la Pineda i la Plana

Vila-seca tindrà servei de bus interurbà. En un conveni de col·laboració signat entre el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, l'Ajuntament de Vila-seca i l'Empresa Plana, SL, per millorar les comunicacions del municipi mitjançant la instauració de serveis regulars de transport de viatgers per carretera, el municipi comptarà amb aquest servei a partir de l'1 de juliol.

Segons ha explicat la Generalitat, la nova línia de bus tindrà 27 parades. Durant les èpoques de temporada alta, l'autobús connectarà els nuclis de Vila-seca, la Pineda i la Plana realitzant 18 sortides i 11, respectivament. Durant la temporada baixa, de desembre a febrer, farà 13 expedicions a la Pineda, de dilluns a divendres, i vuit a la Plana. Pel que fa als dissabtes i festius, seran vuit els trajectes a la Pineda i tres a la Plana.

Aquest servei de bus era una reivindicació històrica, i és que a Vila-seca «es genera una gran mobilitat interna per motius de treball, estudi o de visitants». Amb tres nuclis residencials diferenciats, Vila-seca compren una població estable de 23.000 habitants, però que realment arriba a la xifra de 40.000 persones a causa del turisme. També cal tenir en compte altres equipaments amb què compta el municipi, com el campus universitari de la URV de la Facultat de Turisme i Geografia i el Parc Científic de Turisme i Oci de Catalunya, o el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca, així com la presència del PortAventura a Salou i Ferrari Land.

Totes aquestes infraestructures han estat motius suficients per impulsar, des de l’Ajuntament de Vila-seca i amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat juntament amb l’Autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona, aquest nou servei de mobilitat que permetrà «garantir aquestes relacions internes i facilitar la mobilitat als residents del municipi perquè puguin anar a treballar, a estudiar, etcètera».

"Assenyalades: Les platges de Tarragona que han obtingut la bandera negra" "Estat de les platges: Bandera vermella en una platja de TGN, precaució"