Novetats al triatló del setembre a l'Hospitalet de l'Infant

La cursa incorpora una modalitat més exigent i tornarà a formar part del circuit Just Tri, que ja s'ha celebrat a Tarragona i Cambrils
El Triatló de l'Hospitalet de l'Infant presenta diverses novetats. | Cedida

 

Tot i que encara manquen gairebé dos mesos per a la celebració de l'exigent triatló que se celebra cada setembre a l'Hospitalet de l'Infant, en el cas d'enguany, el dia 1, l'organització ha fet públiques diverses novetats. La més destacada d'elles és la incorporació d'una nova modalitat, la 'short', que s'afegirà a les ja habituals olímpica, 'sprint' i 'super sprint'. La importància de la creació d'aquesta nova modalitat és que es convertirà en la més exigent del triatló.

 

La modalitat més exigent del triatló

Si fins al moment l'olímpica, amb distàncies de 1500 metres de natació, 39 quilòmetres de ciclisme i 9,1 quilòmetres de cursa a peu, era la més llarga, la modalitat 'short' afegeix una nova dificultat a la cursa. Malgrat que la prova de natació es manté la mateixa distància que a la prova olímpica, la prova de ciclisme és de 58 quilòmetres i la cursa a peu suma 13,5 quilòmetres. Cal recordar, però, que a diferència de la prova olímpica i la 'sprint' (750 metres de natació, 20 quilòmetres de natació i 4,8 quilòmetres de cursa a peu) es poden disputar per relleus, mentre que no és possible a la nova modalitat.

 

Imatge de la sortida del triatló de l'any 2018. | Cedida

 

El triatló de l'Hospitalet segueix formant part del circuit Just Tri

Per altra banda, el triatló de l'Hospitalet de l'Infant segueix sent la tercera prova del circuit Just Tri, una competició continuada que s'ha celebrat en els triatlons disputats a Tarragona i Cambrils, els mesos de maig i juny respectivament. L'organització del Just Tri ofereix als participants la possibilitat d'acumular punts a les tres cites del circuit en cas de competir a la modalitat olímpica.

 

D'aquesta manera, a la fi de l'última carrera, en un acte que se celebrarà a finals d'aquest any a l'hotel SB Ciutat de Tarragona, s'entregaran premis als deu atletes amb millors temps en la competició general en categoria masculina i femenina, així com al club amb major participació en el circuit. Les inscripcions al triatló i a la prova Just Tri ja estan obertes al web de la competició, i s'oferiran preus especials als clubs amb més de deu persones inscrites enviant un correu a l'organització.

 

Una altra novetat, pel que fa al reglament, és la possibilitat, a la prova de ciclisme que transcorrerà per la carretera N-340, de seguir el rastre dels ciclistes que van per davant sense ser sancionat. Aquesta norma, que es coneix com a 'drafting', sovint resulta polèmica perquè afavoreix els corredors menys forts, ja que poder seguir la roda dels competidors suposa un estalvi d'energia. 

 

Imatge de la darrera part de la prova de l'any passat, la cursa a peu, al Passeig Marítim. | Cedida

 

Informació sobre el triatló

La sortida del triatló tindrà lloc al voltant de les 09.00 hores del matí des del Passeig de l'Arenal, des d'on els atletes participants iniciaran el recorregut amb la prova de natació. Posteriorment, arribaran al segment de bicicleta que transcorre l'N-340, i a la fi d'aquest, finalitzaran la prova amb la cursa a peu a través del Passeig Marítim fins a creuar l'arc de meta.  La recollida de dorsals es durà a terme al camp de futbol de l'Hospitalet de l'Infant el 31 d'agost entre les cinc i les vuit de la tarda, i l'endemà a partir de dos quarts de set del matí fins mitja hora abans de l'inici de la prova.

"❗D'Estrasburg a Brussel·les caminant, en vaga de fam, pels drets de Catalunya" "🔴 ATENCIÓ: Junts per Cambrils expulsa Joan Maria Artigau"