Cambrils obre el Forn del Tallero després de 8 anys amb la inauguració de l'Oficina Local d'Habitatge

Aquest equipament, que es va reformar entre 2010 i 2011, acollirà a partir del gener més serveis i més personal en matèria d'habitatge
El director del Museu d'Història, Gerard Martí, va explicar la història de l'edifici del Forn del Tallero, al Barri Antic. | Ajuntament de Cambrils

Amb només deu dies de marge, l'Ajuntament de Cambrils ha complert la seva promesa d'inaugurar l'Oficina Local d'Habitatge abans d'acabar el 2019. L'alcaldessa, Camí Mendoza, el cap del Servei Territorial d'Habitatge de la Generalitat a Tarragona, Josep Maria Juncosa, i la regidora de Benestar, Drets Socials i Salut, Hélène Arcelin, van presentar el divendres 20 de desembre el nou servei ubicat a l'edifici del Forn del Tallero, al Barri Antic de Cambrils.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

  

El Forn del Tallero, un equipament municipal reformat i tancat des de fa més de 8 anys

L'obertura del Forn del Tallero dona resposta a les reivindicacions veïnals que demanaven dotar de contingut aquest equipament rehabilitat en el marc del Pla de Barris durant els anys 2010 i 2011 i que estava tancat des de llavors. Cal recordar que aquest edifici és un antic forn de pa i obrador que va estar en funcionament com a mínim des del segle XIX fins als anys setanta del segle XX.

El nom l'agafa del renom de la família Ortoneda, última propietària abans que l'Ajuntament de Cambrils l'adquirís i n'iniciés la seva rehabilitació. L'espai encara alberga a la planta baixa un antic obrador i el Museu d'Història de Cambrils ja està treballant en el projecte museístic per convertir-lo en un centre d'interpretació de l'elaboració del pa.

La nova Oficina Local d'Habitatge centralitza i amplia el catàleg de serveis

Després del conveni de col·laboració i de gestió que van signar l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i el consistori fa pràcticament un any, la nova Oficina Local d'Habitatge servirà per centralitzar i ampliar les accions públiques en matèria d'habitatge en l'àmbit municipal. L'horari d'atenció al públic, a partir del 2 de gener, serà de dilluns a divendres de 9.30 a 14.30 hores i de dilluns a dimecres de 16 a 18 hores. Durant els mesos d'estiu, Setmana Santa i Nadal l'oficina no obrirà a les tardes.

L'atenció al públic es farà tots els matins de dilluns a divendres i tres tardes a la setmana durant els mesos d'hivern. | Ajuntament de Cambrils

A l'equip que hi havia fins ara per a temes d'habitatge a l'Ajuntament, s'hi han incorporat dos professionals que s'encarregaran de gestionar nous tràmits de gestió d'activitats i serveis d'àmbit tècnic urbanístic, així com una ampliació de les activitats i serveis d'àmbit social que ja s'hi estaven tramitant fins ara. 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Cal recordar que la Borsa d'Habitatge té una trajectòria de 15 anys a Cambrils, des de l'any 2004. Fins al mes d'octubre de 2019, el servei ha atès 5.563 persones. D'aquestes, s'han inscrit en el servei de demanda d'habitatge 111 persones i 137, al registre d'Habitatge de Protecció Oficial. També s'estan gestionat els contractes de lloguer de 201 habitatges i s'hi han gestionat un total de 753 ajuts. Des d'aquest mes de desembre, a més, per primera vegada també s'estan gestionant expedients de tramitació de cèdules d'habitabilitat.

L'any 2020 es realitzarà una diagnosi de cara a tenir el primer Pla Local d'Habitatge de Cambrils

D'altra banda, l'any vinent es realitzarà el procés per a l'elaboració de la primera diagnosi en matèria d'habitatge de Cambrils amb l'objectiu de tenir una radiografia de quines són les necessitats reals en matèria d'habitatge al municipi i també la redacció i elaboració del primer Pla Local d'Habitatge de Cambrils, que serà el full de ruta a seguir pels propers 8 anys en matèria d'habitatge.

"🏛🚧 Aquest gener començaran les obres del Celler de Vila-seca" "🎄 Aquesta setmana torna el Parc de Nadal per als infants i joves de Vila-seca"