Obre PortAventura Dreams, un espai de 9.000 metres quadrats per a famílies amb infants malalts

Fins a 200 famílies amb nens o nenes que pateixin malalties greus podran gaudir cada any de forma gratuïta d'aquesta nova àrea amb sis habitatges i grans espais comuns
Imatge del jardí central de PortAventura Dreams. | ACN

PortAventura Dreams ha obert portes aquest dimarts 22 d'octubre. El nou espai del resort de Vila-seca i Salou ha costat uns 4 milions d'euros, ocupa gairebé 9.000 metres quadrats i el seu objectiu és oferir un espai que contribueixi en la teràpia de recuperació d'infants malalts a través de l’oci, la diversió, la interacció i moments d’unió familiar.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Estada gratuïta durant una setmana per a 200 famílies amb infants amb malalties greus

Aquest dimarts s’han instal·lat les sis primeres famílies amb infants amb malalties greus que gaudiran d’una estada gratuïta de sis dies al complex d’oci. La vil·la disposa de sis habitatges, d’espais comuns, camp de futbol i jardins, a més d’un restaurant i sales polivalents. D’entrada, està previst que cada any gaudeixin del programa unes 200 famílies seleccionades per un comitè mèdic.

Els pacients que podran gaudir d'uns dies a PortAventura Dreams han passat per hospitals com Sant Joan de Déu, el Niño Jesús de Madrid i la Vall d’Hebron, que col·laboren amb el projecte juntament amb la Creu Roja. L’hospital barceloní, a més, aprofitarà la iniciativa per fer un estudi psicològic pioner per mesurar els beneficis de l’oci en la salut i en el benestar emocional dels infants i les famílies.

Responsables de PortAventura sostenint una clau gegant per simbolitzar l'obertura de PortAventura Dreams, aquest dimarts 22 d'octubre. | ACN

«Els resultats esperats són una millora en el benestar emocional tant del nen com de la família, un cop surti d’una malaltia greu o estigui patint una malaltia crònica i estigui en fase de recuperació», ha assenyalat la sotscap assistencial del centre, Rocío Cebrián. Els resultats es coneixeran en sis mesos.

Uns dies en família per a infants i joves d'entre 4 i 17 anys

La selecció dels beneficiaris va a càrrec d’un comitè mèdic independent, format per professionals dels hospitals participants en la iniciativa, juntament amb la Creu Roja. Són infants i joves d’entre quatre i disset anys que hagin patit una malaltia molt greu. Per la seva banda, la Fundació PortAventura cobrirà el cost de l’estada setmanal i oferirà accés lliure als tres parcs i la possibilitat de fer activitats i excursions al territori.

Els impulsors del projecte insisteixen que la intenció també és centrar l’atenció en el conjunt familiar i no tan sols en l’infant malalt. «Ens agrada parlar de patologies familiars, ja que d’alguna manera la malaltia afecta a tota la família», ha apuntat el gerent de l’hospital Niño Jesús de Madrid, César Gómez.

Un dels allotjament de PortAventura Dreams, que obre portes amb sis habitatges de 135 metres quadrats. | ACN

«Els nens necessiten evadir-se i això serà una dosi d’ànim i de vitamina»

El projecte beneficiarà unes 200 famílies cada any. Marta i Vicente són els pares d’un nen d’onze anys diagnosticat amb un tumor ossi. Són d’un poble de Càceres, tot i que el darrer any el fill, Mario, ha estat ingressat a Madrid. Els pares s’han hagut de repartir les tasques i recórrer a la família per tal de poder atendre també a l’altra filla, de només cinc anys. «Ens fa molta il·lusió estar els quatre junts després d’un any que hem estat molt separats. Els nens necessiten evadir-se i això serà una dosi d’ànim i de vitamina», han explicat els pares.

En Mario, juntament amb la resta de beneficiaris, podrà gaudir d’un dels sis habitatges de 135 metres quadrats, dels espais de jocs, camp de futbol i jardins que rodegen el recinte. De cara a un futur creixement, el parc ha reservat espai per a construir dos habitatges més en una propera fase.

"❗ÚLTIMA HORA: Aprovada la pujada d'impostos de l'Ajuntament de Salou" "🔴 ATENCIÓ: Recta final de les obres del nou Mercadona de Vilafortuny"