El nou peatge troncal de l’AP-7 a Vila-seca tindrà cinc carrils més aquesta Setmana Santa

Foment podria iniciar a finals de mes el desmuntatge dels peatges que han quedat en desús a Cambrils i l’Hospitalet de l’Infant
Actualment el peatge troncal de Vila-seca compta amb set carrils de sortida i quatre d'entrada. Ara se'n faran cinc més al mig. | Àngel Ullate

 

Obres al nou peatge troncal de l'AP-7 a Vila-seca. Un mes després de l'alliberament del tram d'autopista entre Vila-seca i Alacant, Acesa, la concessionària que manté l'explotació de la carretera fins a la frontera francesa, està executant uns nous treballs per ampliar la platja de peatges que va construir fa uns mesos per fixar l'inici i final del tram de pagament.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Acesa completarà la platja de peatges amb 16 carrils que funcionaran durant un any i mig

Ara per ara, aquest peatge té operatius un total d'onze carrils, set de sortida i quatre d'entrada. L'objectiu, segons han apuntat fonts de l'empresa a TarragonaDigital, és poder disposar d'un total de 16 carrils de cara a Setmana Santa. Per aquest motiu, ja s'està aixecant una nova estructura metàl·lica que completarà la platja de peatges amb cinc carrils nous al mig dels dos trams de barreres ja construïts. Uns treballs que, segons expliquen des d'Autopistas, quedaran enllestits a principis d'abril.

 

Cal recordar que la concessió d'Acesa en el tram nord de l'AP-7 vencerà l'agost del 2021, amb la qual cosa aquests nous peatges hauran d'aixecar barreres en menys d'un any i mig. Amb tot, en aquestes primeres setmanes en funcionament ja s'ha pogut comprovar que el nou peatge troncal de Vila-seca no té prou capacitat per absorbir els vehicles que s'hi aturen per pagar o agafar el tiquet. Les cues de cotxes i camions, sobretot en sentit nord, són una constant per entrar i sortir de l'autopista. Ara, la concessionària pretén minvar aquests problemes de cara al previsible increment de trànsit que arribarà a partir de Setmana Santa.

 

Foment estudia les alternatives per desballestar els peatges antics de Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant

Imatge del peatge de Cambrils amb les barreres aixecades. En poques setmanes, Foment iniciarà el seu desmantellament. | I. Alcalá

 

D'altra banda, cinc setmanes després de recuperar la gestió dels 374 km d'AP-7 fins a Alacant, l'Estat encara té pendent les obres de demolició i desmuntatge dels antics peatges que han quedat en desús a Tarragona. Uns treballs que sí que ha començat a executar a altres províncies, com ara Alacant. Al Camp de Tarragona en són dos, a Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant; i a les Terres de l'Ebre, quatre més: l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Tortosa-l'Aldea i Amposta.

 

Des de l'1 de gener, l'única actuació que s'ha fet en aquests peatges ha estat la supressió de les barreres i l'anul·lació de totes les màquines de pagament. Fonts del Ministeri de Foment han avançat a TarragonaDigital que actualment s'estan estudiant les diferents alternatives per dur a terme aquest desmantellament i que la previsió és poder posar en marxa els treballs a finals d'aquest mes de febrer o inicis de març.

 

També et pot interessar...

"🚧 CAMBRILS: Comencen l'arranjament de la riera d'Alforja 4 mesos després dels aiguats" "🔴 OFERTA DE FEINA: L'Ajuntament de Salou contractarà 12 persones aturades"