Ordre de cerca i detenció per a l'acusat de matar una dona a Salou el 2016

L'home, que es trobava en llibertat provisional a l'espera que l'Audiència de Tarragona repetís el judici, ha incomplert les mesures de comparèixer als jutjats periòdicament
Captura de pantalla de la declaració de l'home acusat de matar una noia a Salou el 2016 | ACN

 

 

L'acusat d'haver matat una jove de 28 anys que exercia la prostitució a Salou l'any 2016, Claudio Augusto Santana, té una ordre de cerca i detenció després que no hagi complit amb les mesures establertes mentre es troba en llibertat provisional.

 

L'home, que va ser condemnat a 3 anys i mig de presó, està a l'espera que l'Audiència de Tarragona repeteixi el judici, ja que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va estimar parcialment el recurs de la fiscalia que feia referències a contradiccions i defectes en la redacció de les preguntes que va haver de respondre el jurat popular. Això va fer que la sentència quedés anul·lada i que s'hagi de repetir la vista amb un nou jurat i un altre magistrat-president.

 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'home no apareix des del mes de novembre

L'home no va comparèixer davant la sala ni a principis de desembre ni al gener, tal com se li havia requerit; i des del 26 de novembre passat tampoc apareix al jutjat de guàrdia els dilluns, com estava estipulat. La defensa ha informat que no sap on es troba l'acusat, a qui tampoc s'ha localitzat als domicilis que havia facilitat.

 

Tampoc se l'ha pogut contactar per telèfon. A banda d'aquestes mesures, també es va acordar que no podia sortir del territori nacional, se li va retirar el passaport i tenia l'obligació de comunicar tots els canvis de domicilis, temporals o circumstancials.

 

El tribunal revoca la situació de llibertat provisional i n'ordena la crida, cerca, detenció i ingrés a presó en l'àmbit nacional i internacional.

 

El TSJC obliga a repetir el judici

A l'estiu del 2018, el TSJC va obligar a repetir el judici contra Claudio Augusto Santana, l'home acusat de matar una dona de 28 anys que exercia la prostitució en un pis del municipi de Salou, al Tarragonès, l'any 2016.

 

En aquell moment, tant la defensa com la fiscalia van presentar recursos d'apel·lació davant del TSJC. D'una banda, el ministeri públic considerava que hi havia contradiccions i defectes en la redacció de les preguntes que havia de respondre el jurat popular i, de l'altra, el representant de l'acusat demanava una pena de presó inferior als dos anys.

 

Amb tot, el 26 de juliol el TSJC va estimar parcialment el recurs del ministeri públic i la sentència de l'Audiència de Tarragona va quedar anul·lada, amb el retorn de les actuacions a l'òrgan provincial perquè repetís la vista amb un nou jurat.