Cambrils posa en marxa un equip de 'pacificadors' per resoldre conflictes a peu de carrer

L'objectiu serà vetllar pel correcte compliment de les mesures higièniques i de distanciament social
Els pacificadors socials compten amb una llarga experiència en l'àmbit de la mediació comunitària | Cedida
 

Els pacificadors de l'oci nocturn de Cambrils vetllaran pel compliment de les normes de desconfinament i prevenir i resoldre conflictes derivats entre la població. Aquest grup de persones, que l'estiu passat van realitzar tasques de mediació de conflictes als locals d'oci nocturn del Regueral, formen part de l’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cambrils.

El regidor de participació, Oliver Klein, ha afirmat que l'objectiu d'aquesta campanya és «donar informació i recomanacions a comerciants i compradors per fomentar bons hàbits per evitar rebrots durant la fase de la represa». El projecte és una continuació del dut a terme l'any passat, que pateix una ampliació d'horaris, de nit i de tarda, per evitar la possible proliferació de conflictes entre ciutadans en «el seu nou dia a dia» després de la pandèmia de la Covid-19.

Eines per una resolució pacífica dels conflictes

El passat 3 de juliol el grup de mediadors va començar a treballar als barris del Port i el Regueral per vetllar per «la bona convivència anticipar-se als conflictes que puguin sorgir» entre els usuaris dels locals d'oci nocturn després de l'entrada a la 'nova normalitat'. Aquest servei de pacificació, que durarà fins a finals d'agost, entrarà en funcionament cada divendres i dissabte, des de les vuit del vespre fins a les 11 de la nit i des de dos quarts d'una de la matinada fins a les quatre.

Per tal que els locals i comerços coneguin aquest servei, els mediadors s'identificaran davant tots ells perquè hi puguin contactar en cas de necessitat. Pel que fa als usuaris i passejants, estaran constantment en contacte amb els vianants, usuaris de comerços i banyistes, recordant les normes de distanciament, l’ús de mascaretes o la higiene de mans, entre d'altres.

La manera d'actuar del grup de pacificadors és senzilla. En el moment en què es detecta una situació de discussió o conflicte, els mediadors hi intervenen per posar-hi pau i que les persones implicades trobin maneres de reconduir la situació de manera pacífica i mitjançant eines de diàleg i acord mutu. Aquestes accions es poden dur a terme a petició dels comerciants, de la Policia Local de Cambrils o per iniciativa pròpia dels mateixos pacificadors.

Darrere aquest grup s'hi troba un equip de pacificadors socials amb, segons ha detallat l'ajuntament, una llarga experiència en l’àmbit de la mediació comunitària en les relacions entre el veïnat, establiments comercials, entitats, famílies, escola i esport, entre altres.

"Participeu: Vila-seca convoca el seu concurs de fotografia amb temàtica confinada" "Discoteques descontrolades a Salou: les conseqüències de les imatges del cap de setmana"