La Pineda utilitzarà pantalles LED i drons per controlar les platges

Les noves tecnologies tindran un paper important en la gestió dels accessos

La platja de la Pineda, a Vila-seca, ja està a punt per a la temporada d'estiu i serà amb la presència de noves tecnologies. Precisament, l'Ajuntament hi instal·larà dues pantalles LED de grans dimensions —que s'ubicaran a l'inici i al final del passeig de Pau Casals— per informar a vianants i conductors de l'ocupació de la platja, tot dividint-la en quatre zones: la dels Prats, la del Pinar de Perruquet, la del grup escultòric Pineda i la del Racó.

Alhora, s'hi afegiran també quatre pantalles més —distribuïdes a les entrades de les diferents zones de la costa— que informaran de l'ocupació, l'estat de l'aigua, la bandera o la temperatura, entre d'altres aspectes. També es mesurarà la densitat de la platja i es vigilarà l'incompliment de les normes de salut i seguretat a través d'un dron dirigit per un pilot contractat a través del Pla d'Ocupació Municipal.

Megafonia i senyalització

D’altra banda, s’instal·larà un equip de megafonia que avisarà de les mesures de seguretat, recordarà quina bandera oneja a la platja i també donarà informació, si és el cas, dels infants que s’hagin perdut. Les normes de seguretat a la platja es recordaran també a través de la senyalització vertical als fanals del passeig de Pau Casals. Totes aquestes mesures entraran en funcionament pròximament.

Més personal per controlar les platges

Aquestes novetats aniran acompanyades de la incorporació de nou personal a la platja. En primer lloc, un total de sis agents cívics, contractats també a través del Pla d’Ocupació Municipal, treballaran a peu de platja entre els mesos de juliol i setembre amb l’objectiu de vetllar per al compliment de totes les mesures de seguretat per part dels banyistes. Més enllà dels agents, el personal voluntari de Protecció Civil de Vila-seca reforçarà també aquesta funció informativa i de prevenció, en diversos torns horaris.

Amb tot, ahir dilluns 15 de juny entrava ja en funcionament el servei de salvament i socorrisme a la platja de la Pineda i, pròximament, com a reforç d’estiu, s’incorporaran també vuit nous agents interins de la Policia Local.

"Cambrils es prepara per l'arribada dels manters: aquest és el seu pla" "El jutge es pronuncia sobre els 2 mossos acusats de «protegir» 2 policies de Vila-seca"