Imatge d'arxiu de l'Hospital Lleuger de Cambrils

El Parlament aprova per unanimitat la proposta de millora del servei ginecològic de l'Hospital de Cambrils

El text, impulsat per Ciutadans, reclama incrementar el nombre d'hores de visita i recuperar, finalment, el segon especialista

El Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució de Ciutadans que demana, precisament, «la millora del servei de ginecologia» de l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils. La diputada taronja Maialen Fernández ha destacat que «l'any 2013 la Generalitat va suprimir el segon ginecòleg al centre i, ara mateix, el servei només es presta tres dies a la setmana i en horari de matí o tarda: dilluns a la tarda, i dimarts i divendres al matí». «Es tracta d'un servei clarament insuficient, amb llista d’espera i que obliga a derivar pacients a Reus», ha explicat.

El mes de novembre de 2018 Ciutadans va presentar la proposta al Parlament, on reclamava ampliar els dies amb consulta disponible de ginecologia a la Unitat d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de l’hospital cambrilenc. Avui, el text aprovat a la Comissió de Salut amb el vot favorable de tots els grups polítics ha incorporat diferents esmenes i demana que «s’incrementin les hores d’atenció ginecològica». Maialen Fernández, en aquest sentit, ha apuntat que «s’han acceptat les esmenes per aconseguir que la proposta tirés endavant amb els màxims suports» i ha apel·lat a la responsabilitat de tots els grups «perquè s’incrementin les hores, oferint el servei de ginecologia cada dia de la setmana i en horari de matí i tarda».

Per últim, la diputada de Cs ha afirmat que espera que «es pugui acabar recuperant el segon ginecòleg a Cambrils» i ha recordat que «aquesta és una demanda del sindicat USITAC, que tant el grup municipal de Ciutadans Cambrils com el grup taronja al Parlament han recollit».


Comentaris