El pla de Barris a La Florida de Mont-roig del Camp s'allargarà fins al 2020

Aquest programa d'inversions creat per la Generalitat ha permès als darrers anys fer diferents millores a l'espai públic del Barri
 

 

Imatge del logotip del Pla de Barris de La Florida | Cedida

 

La decisió presa per la Generalitat de Catalunya d'obrir un període extraordinari per a sol·licitar una darrera pròrroga permetrà que el Pla de Barris de la Florida de Mont-roig del Camp es mantingui fins al 2020.  El Govern català ha decidit revertir el seu dictamen de l'any passat quan va denegar a l'Ajuntament de Mont-roig del Camp qualsevol possibilitat de pròrroga.  

  

Des del consistori valoren molt positivament la decisió presa pel govern català. Amb la denegació de la darrera sol·licitud s'havien aturat diversos projectes al barri per falta de temps per dur-los a terme. Ara s'obre un nou període de dos anys que haurien de permetre finalitzar totes les actuacions planificades.

Rebaixar l'impacte de les obres a l'avinguda Barcelona

L'aprovació de la pròrroga que s'allargui el termini de finalització  de les obres que s'estan fent a l'avinguda Barcelona. L'ajuntament veu una oportunitat de disminuir les molèsties que aquestes causen en plena temporada turística. Per aquest motiu,  avui han mantingut diverses reunions amb la direcció tècnica de treball per avaluar el futur dels treballs. 

Màquines treballant a l'avinguda Barcelona de Mont-roig del Camp | Ajuntament de Mont-roig del Camp

 

Per motius de planificació tècnica i de seguretat, han descartat la possibilitat d'aturar l'obra en aquests moments. Els tècnics haurien recomanat no fer-ho perquè l'aturada tampoc hauria servit perquè és reobris la zona al trànsit per motius de seguretat. En canvi, s'hi han donat l'opció de limitar l'horari de treball de les màquines per tal de reduir el soroll i la pols que aixequen.

La intenció en els pròxims dies és que també s'habilitin més zones i places d'aparcament a la zona. Tot per facilitar que els veïns i turistes accedeixin més fàcilment als establiments i botigues durant cada dia de la setmana. La direcció de l'obra també ha recordat que el treball de les rasadores acabarà en una setmana i que abans de final de mes podria estar asfaltada la part central de l'avinguda cosa que també ajudarà a reduir l'impacte de les obres sobre la ciutadania. 

La resolució definitiva cap a finals d'any

Tot i la mesura presa per la Generalitat, la concessió definitiva de la pròrroga no es produirà fins d'aquí a uns mesos. El consistori té fins al 24 d'octubre per fer la sol·licitud. Primer, serà necessari fer una modificació del Pla financer del municipi i que aquest sigui validat per la Intervenció Municipal. Posteriorment, el Ple haurà d'aprovar fer la sol·licitud de manera oficial.  Un cop fet això, la Generalitat haurà de resoldre-la abans que acabi l'any. 

"Camí Mendoza: «S'ha d'eradicar el producte il·legal per solucionar el top manta»" "Un activista comença una vaga de fam a les portes de l'Ajuntament de Cambrils"