El govern de Salou anuncia un pla d'inversions de 27 milions pels pròxims quatre anys

Entre els projectes de més envergadura estan la remodelació de Carles Buïgas i del Mercat Municipal o la construcció d'una nova biblioteca i una estació d'autobusos
Els portaveus de l'equip de govern de Salou, Jesús Barragán, Pere Granados, Marc Montagut i David González, han presentat el pla d'inversions. | I. Alcalá

El govern municipal de Salou ha presentat aquest dilluns, 18 de novembre, el Pla d'Inversions pel mandat 2019-2023. Un pla que ha definit com a «realista i necessari» i que xifra en 27 milions d'euros la inversió municipal pels pròxims quatre anys. Segons han avançat en roda de premsa els portaveus de l'equip de govern, el pressupost del 2020 ja contemplarà una partida superior als 6 milions d'euros per a inversions. La previsió és que en cada exercici es reservi una quantitat similar fins a assolir els 27 milions.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Aquests diners es refereixen exclusivament a inversions que s'executaran amb fons municipals i no contemplen altres obres d'envergadura previstes al municipi com són la canalització de Barenys, la finalització del Camí de Ronda o el desmantellament de les vies de tren. Al mateix temps, l'Ajuntament ha avançat que treballarà en una «profunda revisió» del POUM vigent des del 2003, per la qual cosa contractarà serveis d'assessorament extern.

L'inici de les obres de remodelació de Carles Buïgas i del Mercat Municipal, l'any que ve

Gran part dels projectes contemplats els pròxims quatre anys van iniciar la seva tramitació en l'anterior mandat. Així, les obres que engegaran al municipi de forma més imminent són la remodelació de Carles Buïgas, amb la previsió que comencin cap a l'octubre del 2020, la remodelació del Mercat Municipal o la transformació del carrer del Terrer, també amb partides importants de cara al pròxim pressupost.

Imatge virtual de com quedarà l'avinguda de Carles Buïgas de Salou totalment peatonal. | Ajuntament de Salou

El Pla d'Inversions preveu altres obres d'envergadura com és la futura estació d'autobusos, que s'aixecarà a la zona d'Emprius a tocar de la futura estació de tren de Salou-PortAventura. A més, també està previst construir un nou edifici d'Acció Social de tres plantes en el mateix punt on es troba l'actual Espai MAS, al costat de la caserna de la Policia Local. Aquest nou edifici millorarà les instal·lacions dels serveis de benestar social i també acollirà el Jutjat de Pau.

Pel que fa a la ubicació actual del Jutjat de Pau al carrer Montblanc, la intenció del govern és convertir l'edifici en una nova oficina de la Policia Local i d'informació turística per tal de donar servei a la zona més turística de la ciutat.

Dins dels 27 milions d'euros d'inversió previstos fins al 2023, una bona part anirà destinada a la millora de la via pública. En concret, els pròxims anys es gastarà fins a 8 milions d'euros en l'arranjament de carrers, vials i places del municipi. Així mateix, està previst la construcció d'una nova rotonda a l'entrada del Club Nàutic de Salou que serveixi d'intersecció entre els dos passejos i el carrer Barcelona.

Impuls a les polítiques 'smart' amb l'obertura d'una 'smart office' 

Una altra de les obres que ve heretada de l'anterior mandat i que hauria de començar el pròxim 2020 és la rehabilitació del xalet del carrer Barcelona que hi ha al costat de la via. Aquest immoble, que és de propietat municipal des de fa anys, es troba abandonat i ara el consistori pretén remodelar-lo per tal de dotar-lo de nous usos públics.

Tot i que s'ha parlat de diferents alternatives al llarg dels anys, l'aposta actual del govern és destinar-lo a una 'smart office'; «un espai dedicat exclusivament a les polítiques smart i les noves tecnologies», segons ha descrit l'alcalde. En aquest sentit, ha avançat que les inversions previstes en matèria 'smart city' pels pròxims quatre anys s'enfilaran fins als 3,5 milions d'euros.

Perspectiva de la futura estació d'autobusos de Salou, que se situarà a tocar de la de trens, a la zona d'Emprius. | Cedida

En l'àmbit cultural, l'aposta més ambiciosa de l'equip de govern és la reconversió de l'actual biblioteca municipal en un espai de divulgació de la història local. La construcció de la nova biblioteca projectada a la zona educativa i esportiva de Ponent, al costat de l'edifici Atenea, alliberarà l'actual equipament del Nucli Antic. Segons el batlle, el projecte per instal·lar-hi un centre d'interpretació de la història de Salou ja està en marxa i ja s'està redactant un estudi per saber com es pot desenvolupar aquest espai.

Acabar la remodelació de l'Estadi Municipal i ampliar l'skatepark, entre les inversions esportives

Pel que fa a l'àmbit esportiu, el govern municipal ha anunciat diverses actuacions que s'executaran al llarg del mandat. És el cas de la segona fase de la remodelació de l'Estadi Municipal, amb la nova gespa artificial i la renovació d'alguns serveis que va quedar pendent. Per tal de descongestionar l'activitat als pavellons municipals, també està previst cobrir la pista esportiva de l'escola Santa Maria del Mar per dotar així d'un nou espai als clubs i entitats locals. A més, l'Ajuntament també ampliarà l'skatepark que hi ha al parc de Manel Albinyana amb el doble de superfície.

«Tenm per endavant una tasca molt engrescadora i molt il·lusionant», ha manifestat l'alcalde, Pere Granados, durant la presentació del pla d'inversions. «Treballem en la macropolítica, treballem en la millora dels serveis i en la micropolítica i l'espai urbà per tal de fer un salt en la qualitat de vida dels salouencs i les salouenques»

"⚫ Mor el conegut empresari salouenc 'Yoyo' Hernáiz" "♻ Més de 50 xerrades i tallers per reduir els residus a Vila-seca"