L'oposici贸 de Salou carrega contra el pressupost pel 2020: 芦Falta transpar猫ncia i planificaci贸禄

L'equip de govern dona llum verda als comptes pel 2020 entre els retrets d'ERC, Ciutadans i el PP
L'aprovaci贸 del pressupost municipal ha comptat amb el vot favorable dels 12 regidors del govern i els 9 en contra de l'oposici贸. | I. Alcal谩

Llum verda al pressupost municipal del 2020 a l'Ajuntament de Salou. L'equip de govern de Sumem per Salou-Junts i el PSC ha tirat endavant la proposta feta p煤blica aquest dimarts, tot i les cr铆tiques i el vot en contra de la resta de grups de l'oposici贸. Els retrets contra els comptes del govern s'han centrat en el continuisme en el cap铆tol d'inversions, la falta de pol铆tiques en mat猫ria d'habitatge, aix铆 com la manca de participaci贸 de l'oposici贸 en l'elaboraci贸 d'aquests.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

El regidor d'Hisenda, Yeray Moreno, ha defensat la proposta de pressupost davant del ple tot destacant que s贸n uns 芦pressupostos per a les persones禄. Els comptes municipals pel pr貌xim exercici augmenten gaireb茅 un 5% respecte a aquest 2019 i s'enfilen fins als 49,3 milions d'euros. L'edil ha titllat de demagogues les cr铆tiques per part dels portaveus de l'oposici贸.

Mar莽al Curto: 芦Aquests pressupostos perpetuen la ciutat inventada per l'alcalde禄

El republic脿 Mar莽al Curto ha acusat directament l'alcalde, Pere Granados, de no voler escoltar els membres de l'oposici贸. 芦Vost猫s no tenen clar quin 茅s el pla de mandat. No hi ha un projecte de govern conjunt禄, ha afirmat. En aquest sentit, creu que el PSC s'ha trobat amb uns comptes ja fets i s'ha conformat amb 芦uns pressupostos que perpetuen la ciutat inventada per l'alcalde禄.

L'alcalde, Pere Granados, i el regidor d'Hisenda, Yeray Moreno, han presentat la proposta de pressupost pel 2020 aquest dimarts, 26 de novembre. | I. Alcal谩

D'aquesta manera, el portaveu d'ERC a Salou ha acusat el pla d'inversions pel mandat de ser repetitiu i ha lamentat que 芦l'equip de govern destini diners de la ciutadania a propostes repetitives, algunes que venen d'abans del 2003禄. Aix铆 mateix, ha reclamat 芦pol铆tiques integrals socials禄 per a Salou, i n'ha citat algunes com el lloguer d'habitatge assequible per a joves, subvencions per a estudiar a l'Escola de M煤sica o la gratu茂tat del transport escolar.

Pere Llu铆s Huguet (Cs): 芦Ens hauria agradat seure i compartir les nostres propostes禄

Des del grup municipal de Ciutadans, Pere Llu铆s Huguet ha fet inc铆s tamb茅 en la manca de voluntat negociadora i la manca de transpar猫ncia de l'equip de govern a l'hora d'elaborar le pressupost. 芦Ens hauria agradat seure i compartir les nostres propostes. El nostre projecte de ciutat pot coincidir amb el seu禄, ha dit.

El portaveu taronja tamb茅 veu un 芦d猫ficit en pol铆tiques socials禄 en els comptes pel 2020 i de manca de novetats en mat猫ria d'inversions. Aix铆 mateix, Huguet ha demanat majors esfor莽os per afavorir l'habitatge per a joves, aix铆 com un pla per definir com arribaran els ciutadans de Salou a la nova estaci贸 de tren al costat de PortAventura un cop es posi en marxa.

Per 煤ltim, el portaveu del PP de Salou, Mario Garc铆a, ha definit el pressupost com a 芦continuista, sense planificaci贸, gens transparents ni participatius i que no reflecteixen les preocupacions dels nostres ve茂ns禄. El regidor popular ha lamentat que 芦prefereixen gastar m茅s en la partida per a festes que en serveis socials禄. 

芦Ni un c猫ntim禄 a la nova caserna de la Policia Local, al barri de Salut o Cap Salou

D'altra banda, Garc铆a s'ha queixat tamb茅 que 芦gaireb茅 el 40% dels ingressos de la corporaci贸 van destinats a pagar n貌mines禄 i ha alertat que 芦les inversions posen en risc l'estabilitat pressupost脿ria禄 de l'ajuntament. En aquest sentit, ha retret que deixen de banda actuacions anunciades com la nova caserna de la Policia Local a l'edifici del Jutjat de Pau i que no posin 芦ni un c猫ntim禄 a zones com el barri de la Salut, Cap Salou o la carretera del Far.

"馃挭 UN ANY M脡S: El gran gest de Vandell貌s i l'Hospitalet cap a diverses entitats del municipi" "馃毀 ATENCI脫: Desmantellen el pont ensorrat pels aiguats a Cambrils"