La Policia Local de Cambrils detecta fins a 66 vehicles abandonats al carrer

Ja se n'han retirat 46
Imatge d'arxiu d'un cotxe abandonat | Tarragona Digital

 

L’empresa adjudicatària del servei de grua i desballestament, a petició de la Policia Local de Cambrils, ha retirat un total de 46 vehicles que estaven abandonats a la via pública. Durant el 2018, la policia cambrilenca va detectar l’existència de fins a 58 automòbils aparcats, sense ser utilitzats ni retirats pels seus usuaris, i que estaven al carrer i al dipòsit municipal de vehicles de l’empresa Aparcam.

 

Per aquest motiu, la Policia Local de Cambrils va requerir al Consell Comarcal del Baix Camp la petició d’instrucció d’expedients per abandonament de vehicles en espais públics. El consell comarcal és l’administració que té encomanada aquesta gestió.

 

Fins el mes passat, són 66 els cotxes abandonats i 46 els retirats

Durant els primers cinc mesos del 2019, de gener a maig, el nombre de vehicles detectats per la Policia Local s’havia incrementat substancialment, i ja eren 66 els vehicles pels quals la policia cambrilenca havia requerit la instrucció d’expedients.

 

A dia d’avui, l’empresa adjudicatària de l’empresa de grua i desballestament ha procedit, finalment, a la retirada de 46 vehicles.

 

En cas de sospitar d'un vehicle abandonat, avisar la Policia Local

L'Ajuntament de Cambrils informa que en el cas que algun veí o veïna detecti la presència de vehicles abandonats al carrer, es posi en contacte i ho transmeti a la Policia Local. La policia cambrilenca serà l'encarregada de comprovar l'estat del vehicle i verificarà si realment està abandpnat i que no es tracti d'altres supòsits com ara que hagi estat furtar, robat, apropiat indegudament o embargat per alguna administració pública.

 

Un cop comprovat que es tracta d'un cotxe abandonat, els agents de la Policia Local hi col·loquen un adhesiu advertint al propietari o usuari del vehicle que està aparcat de manera indeguda, i en fan un seguiment durant tres dies consecutius. Finalment, si el vehicle no és retirat, s'encomana la instrucció d'expedient a l'administrció pública comarcal. Finalment, el vehicle pot ser retirat i desballestat.