PortAventura, el millor parc d'atraccions del món segons National Geographic

La reconeguda revista col·loca Ferrari Land al cinquè lloc de la llista dels millors parcs temàtics del món
Imatge de Port Aventura, el millor parc temàtic d'Europa. | Cedida

 

Arriben bones notícies per a Port Aventura i per Salou i Vila-seca. La prestigiosa revista National Geographic considera el parc d'atraccions com el millor del món, dins d'un rànquing amb dotze grans parcs de renom. Ferrari Land també hi apareix al cinquè lloc. 

La publicació destaca les atraccions Shambhala, Dragon Khan i Furius Baco com a diferencials. Defineix Shambhala, estrenada l'any 2012, com «espectacular» perquè es tracta de la segona muntanya russa més alta d'Europa, amb 92 metres; la segona amb més caiguda, amb 78 metres, i la que té més velocitat punta, amb 135 quilòmetres per hora. Sobre el Dragon Khan, la revista afirma que és «la muntanya més icònica del parc», mentre que de Furius Baco destaca la seva acceleració de 0 a 124 quilòmetres per hora en només 3,5 segons. 

 

A més, ressalten les ganes que tenen els turistes de visitar aquest parc quan arriben a la Costa Daurada, convertint la instal·lació en una de les deu més visitades d'Europa i la principal d'Espanya. 

 

Ferrari Land, al cinquè lloc dels millors parcs temàtics

Encara que Ferrari Land forma part del complex Port Aventura World, té «suficients arguments per a ser visitat de forma individual», exclama la publicació. Tot i que només fa un any que està obert, el parc dedicat a la prestigiosa marca de cotxes té la velocitat i el disseny com la base de les seves atraccions. 

 
El Red Force és l'atracció estrella. | Laia Solanellas

 

Destaquen una atracció per sobre de la resta, el Red Force. Asseguren que és «la muntanya russa més ràpida i alta d'Europa» amb 112 metres d'altura i 180 quilòmetres per hora com a velocitat màxima. 

Justament després de Port Aventura, al segon lloc del rànquing, apareix Disneyland París, del qual destaca que s'hi va per a «somiar desperts». Tanca el podi dels millors valorats Luna Park, ubicat a Coney Island, als Estats Units. Aquest parc temàtic es troba a Brooklyn, al costat de la platja, i té la Cyclone Roller Coaster, la muntanya russa activa més antiga de tots els Estats Units, a més de la roda Wonder Wheel, que està present des de 1920 a la vora del mar. 

"CAMBRILS: Un viatger fereix el revisor d'un tren" "ATENCIÓ: Salven una nena de 8 anys ofegada a la Pineda"