Denuncien l'acomiadament d'una treballadora de la neteja de PortAventura

Els treballadors havien convocat diverses jornades de protesta per reclamar millores laborals
La presidenta del comitè d'empresa de Claro Sol a PortAventura, Loli López, amb un cartell en la protesta del personal de pisos. | TarragonaDigital.com

 

El comitè del personal de pisos dels hotels del complex de PortAventura World, que ha convocat diverses mobilitzacions de protesta després de no arribar a cap acord en la negociació amb l'empresa Claro Sol, ha denunciat l’acomiadament d’una treballadora després de les mobilitzacions.

Segons ha explicat aquest dilluns la presidenta del comitè, Loli López, la treballadora va anar dissabte al seu lloc de feina i li van entregar una carta d’acomiadament disciplinari en què s'al·legava que havia baixat el rendiment. «Tampoc diuen quin és el rendiment que hauria de tenir la cambrera, que no està ni en habitacions, sinó en zones», ha explicat López, que reclama que se la readmeti.

Asseguren que PortAventura vol acomiadar el personal més antic

Per tot plegat, sospiten que l’acomiadament és «una amenaça» i asseguren que «han aprofitat per treure’s de sobre una de les persones que guanya més diners de la plantilla», perquè cobra un complement personal més elevat que la resta. Els sindicats ho estudien amb els serveis jurídics i estan a l’espera de si l’empresa ho tira endavant.

La plantilla explica que, normalment, se sanciona els treballadors que no han complert amb la feina, però consideren que Claro Sol «ha agafat la directa». «Volen fer neteja del personal i dels que cobrem més per antiguitat», ha assegurat Sònia Moreso, delegada del comitè d'empresa. 

Imatge de la protesta del personal de pisos dels hotels de PortAventura, de l'empresa Claro Sol, aquest dilluns. | TarragonaDigital.com

 

El personal de neteja ha convocat diverses protestes

La plantilla de treballadors de Claro Sol, l'empresa que dona el servei de neteja als hotels de PortAventura, han convocat diverses protestes, les quals van començar divendres passat, han continuat aquest dimarts i s'allargaran fins a finals de mes. Els treballadors denuncien que el conveni «frega la il·legalitat» i que l'increment salarial que l'empresa ha ofert no és suficient, ja que «només suposa uns 5 euros més». 

El personal està pendent que l'empresa reprengui la negociació, que es va iniciar després que el personal desconvoqués la vaga per iniciar la mediació. No descarten tornar a la vaga si el procés continua encallat.