El Port de Cambrils

El PP reclama a la Generalitat que inverteixi en infraestructures claus per a Cambrils

El partit ha presentat tres esmenes al pressupost 2020 de la Generalitat per incloure inversions al municipi

L'avinguda de l'Esport, una nova estació d'autobusos i desdoblar la carretera de Reus. Aquestes són les tres infraestructures que el PP de Cambrils reclama que financi la Generalitat  amb els pressupostos  del 2020. Els populars denuncien «un reiterat maltractament» dels comptes de la Generalitat cap a Tarragona i han presentat tres propostes d'esmena per tal que aquestes obres s'incorporin ja dins de les inversions per aquest exercici.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

«Esperem que la Generalitat sigui sensible a les peticions i serveixin aquestes per a iniciar el debat sobre un nou model de comunicacions internes al territori», demana el portaveu popular a Cambrils, David Chatelain. En aquest sentit, el regidor creu que també s'hauria d'afrontar un «debat lleial sobre el futur de l’espai que deixarà lliure el desmantellament  de les vies de l’antic traçat ferroviari, tenint en compte la voluntat del municipi».

Una nova estació d'autobusos a tocar de la nova estació de trens

La primera esmena presentada pel PP reclama recursos per a una nova central d’autobusos, projectada al costat de la nova estació de trens  de Cambrils. Cal recordar que els populars ja van presentar al plenari municipal, via proposta d’incorporació al pressupost, una partida per a l'elaboració i execució del projecte, que va ser desestimada per part de l'equip de govern.

Una altra esmena es refereix al finançament per construir l'avinguda de l’Esport, el vial que ha de connectar la zona de la nova estació amb la carretera de Montbrió. Tot i que aquesta obra trepitja només sòl cambrilenc, el PP considera que «té un impacte que va més enllà de l’estrictament municipal» o que «té tot el sentit que la Generalitat s'hi impliqui, atès el retard històric que pateix el teixit de les comunicacions en l'àmbit del sud de Tarragona».

El desdoblament de la carretera de Misericòrdia, recuperar una vella reivindicació

Per últim, els populars cambrilencs volen que la Generalitat faci front al desdoblament de la carretera de Reus, o Misericòrdia  (TV3141) per evitar la seva saturació. «Aquesta és una vella reivindicació que ja va ser desestimada en 2009 per la Generalitat, en principi degut a la situació econòmica del moment», recorden.