GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Arriba la vuitena edició de l'Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada

Per segon any consecutiu Prades n'ha ampliat el recorregut
Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada a les Muntanyes de Prades | Jordi Santacana

 

Aquest dissabte 16  març a dos quarts de 9 del matí es donarà el tret de sortida de la vuitena edició de l'Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada (UTMCD), una cursa amb sortida i arribada a Prades que per segon any consecutiu amplia el recorregut de la prova reina: passa a ser de 110km i 4.950m de desnivell positiu que s'han de completar en menys de 25 hores i mitja

 

És una cursa de semi-autosuficiència que recorre tots els punts i pobles emblemàtics de les Muntanyes de Prades. L'augment de distància és per seguir disposant dels 5 punts de qualificació ITRA després de la publicació dels nous barems. Aquest fet també implica que la Long Trail, que dóna 4 punts, passi a ser de 87km i 3.915m D+; i que la Half Trail (3 punts) sigui de 53km i 2.803m D+.

 

Campionat de Curses d'Ultraresistència 2019

A més, la Long Trail, que començarà també a les 8.30 hores, posarà en joc el Campionat de Catalunya de Curses d’Ultraresistència 2019, organitzat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). La Half Trail, a diferència de les altres dues curses, tindrà la seva sortida a Vilaplana a les 12.00 hores, però també finalitzarà a Prades després de resseguir el traçat corresponent a la segona meitat de l’UTMCD.

 

Curses «curtes»

Per altra banda, el 31 de març se celebraran les tres curses ‘curtes’ que s’emmarquen dins la pròpia UTMCD: la de 20km que inaugurarà el Circuit Kalenji Trailseries21k 2019; la de 12km que pertany a la Lliga TGN Nord; i la Start Trail de 5km de caràcter familiar. Les inscripcions per aquestes curses romanen obertes al web www.naturetime.es.

El certamen és organitzat per la Secció de Muntanya de l'Agrupació Cultural Vila-seca amb la producció tècnica de Naturetime i compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Prades, Cornudella de Montsant, Vilaplana, l’Albiol, l’Arbolí, Alcover, Mont-ral i Capafonts.