EN DIRECTE

Tots els talls de carretera a Tarragona i Catalunya aquest divendres, 18 d'octubre

Arriba la vuitena edició de l'Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada

Per segon any consecutiu Prades n'ha ampliat el recorregut
Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada a les Muntanyes de Prades | Jordi Santacana

 

Aquest dissabte 16  març a dos quarts de 9 del matí es donarà el tret de sortida de la vuitena edició de l'Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada (UTMCD), una cursa amb sortida i arribada a Prades que per segon any consecutiu amplia el recorregut de la prova reina: passa a ser de 110km i 4.950m de desnivell positiu que s'han de completar en menys de 25 hores i mitja

 

És una cursa de semi-autosuficiència que recorre tots els punts i pobles emblemàtics de les Muntanyes de Prades. L'augment de distància és per seguir disposant dels 5 punts de qualificació ITRA després de la publicació dels nous barems. Aquest fet també implica que la Long Trail, que dóna 4 punts, passi a ser de 87km i 3.915m D+; i que la Half Trail (3 punts) sigui de 53km i 2.803m D+.

 

Campionat de Curses d'Ultraresistència 2019

A més, la Long Trail, que començarà també a les 8.30 hores, posarà en joc el Campionat de Catalunya de Curses d’Ultraresistència 2019, organitzat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). La Half Trail, a diferència de les altres dues curses, tindrà la seva sortida a Vilaplana a les 12.00 hores, però també finalitzarà a Prades després de resseguir el traçat corresponent a la segona meitat de l’UTMCD.

 

Curses «curtes»

Per altra banda, el 31 de març se celebraran les tres curses ‘curtes’ que s’emmarquen dins la pròpia UTMCD: la de 20km que inaugurarà el Circuit Kalenji Trailseries21k 2019; la de 12km que pertany a la Lliga TGN Nord; i la Start Trail de 5km de caràcter familiar. Les inscripcions per aquestes curses romanen obertes al web www.naturetime.es.

El certamen és organitzat per la Secció de Muntanya de l'Agrupació Cultural Vila-seca amb la producció tècnica de Naturetime i compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Prades, Cornudella de Montsant, Vilaplana, l’Albiol, l’Arbolí, Alcover, Mont-ral i Capafonts.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris